May 21, 2024

USR Cluj a finaliza procesul de desemnare a candidatului pentru postul de primar la Cluj-Napoca iar în urma votului s-a decis că cel mai potrivit să intre în această competiție este Viorel Băltărețu.

Viorel Băltărețu: <<Un primar bun pentru Cluj este acela care lasă orgoliile deoparte și valorifică fiecare idee bună>>. Într-un exercițiu de democrație participativă fără precedent, Viorel Băltărețu, președintele filialei USR Cluj-Napoca și deputat USR de Cluj, a fost desemnat de către clujeni să reprezinte partidul în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca în alegerile locale din 9 iunie.

Acest rezultat marchează finalul procesului de alegeri primare deschise, o premieră națională inițiată de USR Cluj-Napoca sub sloganul „Tu alegi!”.

Campania „Tu alegi!” a fost un apel pentru toți cetățenii municipiului, cărora le-a oferit posibilitatea unică de a decide direct cine este candidatul USR pentru Primăria Cluj-Napoca”, a anunțat USR Cluj.

În cadrul campaniei cei trei candidați Viorel Băltărețu, George Trif și Mihaela Nia au participat la 3 dezbateri publice pe teme care îi preocupă pe clujeni, de la infrastructură la calitatea serviciilor publice, de la spații verzi la viziunea pentru un Cluj mai incluziv.

Procesul de votare a inclus atât opțiunea online, prin intermediul platformei online dedicate, cât și posibilitatea de vot fizic, în locațiile unde au avut loc cele trei dezbateri publice.

În urma anunțării rezultatului, Viorel Băltărețu s-a declarat onorat de încrederea pe care clujenii i-au acordat-o. „Viziunea mea pentru Cluj este a unui oraș unde fiecare voce contează și contribuie la direcția orașului.

Voi fi un primar care ascultă, nu insultă cetățenii. Voi fi un primar deschis la ideile care vin din societate pentru că până la urmă Clujul de azi a fost făcut prin muncă și energia clujenilor. Un primar bun pentru Cluj este acela care lasă orgoliile deoparte și valorifică fiecare idee bună, indiferent cine a propus-o. Împreună, vom lucra pentru un Cluj mai deschis, modern și european, un oraș al tuturor și pentru toți, indiferent unde ar locui.

Clujenii își doresc o schimbare la Primăria Cluj-Napoca. În aceste luni, am discutat cu mulți cetățeni și le-am ascultat problemele. În Cluj, există o nemulțumire acumulată în ultimii ani, ca un curent de adâncime ignorat de liderii actuali ai Clujului. Oamenii vor centura ocolitoare atât de mult întârziată, școli și grădinițe în cartiere, aer curat, urbanism cu respectarea legii, parcări, smart city adevărat – tot ce ține de dezvoltarea echilibrată a unui oraș modern.

O a doua realitate relevată de aceste alegeri e că USR e principala forță de opoziție din Cluj-Napoca, singura capabilă să livreze schimbarea dorită de clujeni. Avem o echipă unită, motivată, cu o bună cunoaștere a problemelor locale și care are soluții realiste și aplicabile pentru transformarea Clujului într-un oraș în care fiecare poate trăi în bunăstare.

PNL e trecutul orașului nostru. PNL nu poate mai mult. Dar Clujul poate. Și Clujul merită mai mult. Îi așteptăm pe toți cei care cred asta să ni se alăture.

Le mulțumesc colegilor care au participat în etapa finală a competiției interne, Mihaela Nia și George Trif, și echipei organizatoare. Împreună construim un Cluj pentru toți”, a spus Băltărețu.

USR formează cu Forța Dreptei și cu PMP Alianța Dreapta Unită(ADU), iar formațiunea condusă de Ludovic Orban a anunțat deja că îl va sprijini la Cluj pe candidatul independent Sabin Sărmaș.

Contactată pentru a explica cum vede strategia pentru a susține un singur candidat la nivelul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Cluj-Napoca, liderul USR Cluj, deputatul Oana Murariu a spus că vor exista negocieri între cele trei formațiuni pentru a găsi soluția care să atragă cele mai multe voturi.

La rândul său, senatorul Adrian Oros a spus că în opinia sa ar trebui susținut de toate cele trei formațiuni politice din cadrul ADU candidatul cel mai bine plasat în sondaje. Contactat telefonic, deputatul Sabin Sărmaș a ținut să le mulțumească celor de la Forța Dreptei pentru susținerea pe care i-o acordă în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca, precizând că în opinia sa cel mai bine ar fi pentru Alianța Dreapta Unită să susțină candidatul cel mai bine plasat în sondaje.

Eu nu pot decât să mulțumesc pentru susținere, acest lucru mă onorează. Cred că înțelept este într-adevăr ca Dreapta Unită să susțină candidatul cel mai bine poziționat în sondaje. Dacă face altfel, nu face decât să spargă voturile și să îl ajutăm pe Emil Boc”, spus Sărmaș. El a precizat că la Cluj, Alianța Dreapta Unită ar putea modelul de la București cu susținerea candidatului independent Nicușor Dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *