April 12, 2024

Membrii Biroului Politic Local al PNL Cluj-Napoca se reunesc marți pentru a tranșa situația deputatului Sabin Sărmaș după acesta și-a anunțat candidatura la funcția de primar la Cluj-Napoca și totodată a adus o serie de critici primarului Emil Boc.

Conform unor surse liberale, în cazul lui Sabin Sărmaș se va aplica măsura „radierii” din partid prevăzută de articolul 22 din Statutul PNL. Propunerea făcută de Biroul Politic Local al PNL Cluj-Napoca va fi apoi validată de Biroul Politic Județean al PNL Cluj.

„Radierea se face de drept, de către BPJ, la propunerea BPL al organizaţiei pe teritoriul căreia era membru cel în cauză, în următoarele cazuri: a) neplata cotizaţiei sau a contribuțiilor stabilite în conf cu Art. 139, timp de mai mult de sase luni.; b) înscrierea într-un alt partid sau formaţiune politică; c) aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice; d) declararea ca independent a acelui membru care ocupă o funcţie aleasă sau numită, în afara partidului, cu sprijinul politic al acestuia.

Sabin Sărmaș, ales în 2020 pe listele PNL pentru Parlament, a anunțat că va candida independent pentru Primăria Cluj-Napoca.

„Voi candida la Primăria Cluj-Napoca din partea Partidului Clujenilor Invizibili, care este o stare de fapt și de spirit de câțiva ani. Este un partid al oamenilor nevăzuți și neauziți, care din 2016 erau zeci de mii și care duc Clujul în spate, cu rele sau mai puțin rele. Voi sunteți cei care nu vă permiteți din salariul pe care îl aveți să ieșiți la restaurant în cel mai scump oraș din țară, care alergați după 3 job-uri să vă permiteți un concediu în Bulgaria, care vă plătiți cu greu iarna facturile, care stați ore în cozi neterminale de mașini, sunteți mamele care navighează cu cărucioarele pe trotuare ieșind pe carosabil. Și cu toate astea nu plecați, pentru că nu aveți unde pleca, pentru că ați fost aici înainte de bunăstarea lui Boc, care ne-a sărăcit pe toți. Nu aveți de ce să plecați, ei ar trebui să plece, nu voi”, a declarat, vineri, deputatul Sabin Sărmaș

Sabin Sărmaș a spus că va candida independent însă cu toate acestea nu va demisiona din PNL.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *