April 12, 2024

O investiție importantă menită să îmbunătățească la Turda calitatea serviciilor de transport urban este în curs de finalizare. Lucrările de construire a autobazei sunt executate în baza proiectului cu finanțare europeană „Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al municipiului Turda, construire autobază și amenajare park and ride”.

Primăria din localitate anunță că lucrările de finisaj interior ale halei de garare se apropie de încheiere. Cablajele electrice s-au finalizat atât în corpul administrativ cât și în hală.

S-au efectuat toate rețelele de apa, rețeaua de hidranți este finalizată și a fost executată proba de etanșeitate. Structura metalică de pe hală este montată în totalitate, urmează să fie placată cu tablă click pentru a se finaliza aspectul exterior al clădirii. Lucrările la finisajele interioare ale clădirii administrative sunt în curs de desfășurare, s-a turnat șapa autonivelantă în corpul administrativ, urmând a se monta și tarketul. Se lucrează și la amenajarea exterioară, urmând să fie turnat ultimul strat de asfalt.

Suntem tot mai aproape de punerea în funcțiune a acestor clădiri iar aceste facilități vor oferi condiții optime pentru gararea și întreținerea autobuzelor electrice, contribuind astfel la eficientizarea transportului urban în Turda”, a anunțat municipalitatea turdeană.

Proiectul „Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al Municipiului Turda, construire autobază și amenajare park and ride” are o valoare totală de 43.645.890,04 lei, din care: 36.386.847,67 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 5.565.047,25 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, 856.161,18 lei reprezintă valoarea cofinanțării eligibile a Municipiului Turda, 837.833,94 lei reprezintă valoarea neeligibilă inclusiv TVA aferentă cheltuielilor neeligibile.

Perioada de implementare a proiectului este de 45 de luni, respectiv între data de 01.04.2018 și 31.12.2021 aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *