April 25, 2024

În perioada 17 februarie – 14 martie 2024, Filarmonica de Stat „Transilvania”, în colaborare cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu, a deschis înscrierile pentru audiiții destinate formării Orchestrei Regale de Tineret. Sub îndrumarea mentorului Cristian Mandeal, aceste audiiții au avut ca scop identificarea tinerilor cu vârste între 15 și 20 de ani pasionați de muzică, urmând să aibă loc în data de 23 martie 2024.

Orchestra Regală de Tineret, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu și avându-l pe maestrul Cristian Mandeal ca mentor, reprezintă un nucleu de talente și un centru muzical inovator. Cu o viziune avangardistă și o pasiune pentru diversitate, orchestra nu numai că interpretează, ci și transformă spații convenționale și neconvenționale în arene vibrante ale artei sonore.

Ceea ce o distinge pe Orchestra Regală este abordarea sa inedită, aducând prospețime și energie în sălile de concerte tradiționale, dar și în locații neconvenționale precum piețe, parcuri, locuri istorice, cluburi, cafenele și spații industriale.

Cu un repertoriu eclectic și o abordare „cross-genre”, Orchestra Regală de Tineret își propune să creeze o experiență sonoră fascinantă. Tinerii muzicieni nu doar că se familiarizează cu repertoriul standard al unei orchestre, ci și colaborează alături de Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” în concerte side-by-side sau evenimente inedite care îi transformă în promotori ai muzicii clasice în rândul tinerilor de vârsta lor.

Beneficiile adiționale pentru membrii orchestrei tineretului includ mentoratul oferit de experți, oportunități de angajare și burse pentru cei mai meritorii. Astfel, importanța în formarea lor nu este doar de tip „aici și acum”, ci și de perspectivă, oferindu-le numeroase oportunități de perfecționare și integrare într-un mediu profesional.

Orchestra Regală de Tineret nu numai că va reprezenta un liant către un public nou și tânăr, dar va contribui și la formarea publicului de mâine prin proiectele educaționale și evenimentele interactive desfășurate în comunitate. Prin eforturile constante de a transforma muzica într-o experiență accesibilă pentru toți, orchestra va juca un rol esențial în cultivarea iubirii pentru muzică în rândul noii generații.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *