June 25, 2024

Consilierii locali clujeni se reunesc, astăzi, 25 martie în ședință extraordinară iar printre proiectele aflate pe ordinea de zi se numără aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unei școli cu clase primare și gimnaziale în cartierul Buna Ziua.

Conform proiectului de hotărâre, școala ar urma să fie construită pe un teren de 16.640 mp situat pe strada Augustin Buzura. Clădirea va avea o suprafață utilă de 8.000 de mp iar investiția este estimată la 129,113 milioane de lei. Durata realizării acestei investiții este de 24 de luni din care 18 luni este perioada de proiectare.

Din datele prezentate în proiectul de hotărâre, unitatea de învățământ preuniversitar va avea 27 de săli de clasă, 4 laboratoare, 2 săli profesorale, sală de lectură pentru 110 elevi, ateliere și sală de sport, parcare subterană, adăpost de apărare civilă, bibliotecă, zonă administrativă, cabinet stomatologic, cabinet psihologic, cabinet medical și sală de tratament. De asemenea, școala va avea o sală de mese pentru 120 de elevi, o parcare cu 30 de locuri și spațiu pentru parcarea a 60 de biciclete. Pe acoperișul clădirii sunt prevăzute 200 de panouri fotovoltaice cu o putere de 90 de kw.

Se estimează o capacitate pentru 533 de elevi și 67 de angajați.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *