June 15, 2024

Zilele Clujului încep anul acesta în ziua de joi, 30 mai, și aduc peste 100 de activități în peste 40 de locuri din oraș. Această a 12-a ediție a evenimentului, care deschide sezonul festivalurilor în Cluj-Napoca se va încheia duminică, 2 iunie.

Prima seară este dedicată clujenilor de toate vârstele și vine cu o atracție majoră devenită tradiție: spectacolul de drone menit să încânte cu acrobații aeriene și jocuri de lumini, precum și cu proiecții video spectaculoase prin tehnica video mapping, care vor da viață clădirilor și străzilor orașului.

Înainte și după spectacolul de lumini care începe la 21,45, în Piața Unirii, vor concerta Iuliana Beregoi (19:30), Cargo (20:30), Irina Rimes (22:00) Pe strada Mihail Kogălniceanu vă așteaptă Festivalul Gastronomic Internațional, momente artistice și concerte, iar strada Universității va fi un spațiu al artei și al muzicii cu multe momente speciale.

Vineri, elevii școlilor clujene vor cânta din nou împreună în cadrul evenimentului „Copiii Europei” de la ora 17:00 în Piața Unirii. Începând cu ora 20:30 vom avea o seară dedicată artei dramatice, unde actorii Teatrului Național Cluj-Napoca vor pune în scenă spectacolul „Sânziana și Pepelea” de Vasile Alecsandri. Pe strada Mihail Kogălniceanu începe Festivalul Multiculturalității – Ethnicity, un spațiu ideal pentru consolidarea relațiilor dintre multiplele culturi ale comunității noastre.

Sâmbătă, 1 iunie, sărbătorim împreună Ziua copilului. De la ora 11:00 va avea loc Parada Zilelor Clujului, după care continuăm cu seara de muzică clasică, de la ora 19:00, în Piața Unirii. Pe strada Iuliu Maniu va avea loc Midnight Snack. Activitățile din Parcul Central continuă, la fel și concertele din Piața Muzeului. În parcurile Armătura, Feroviarilor, Grigore Alexandru, 14 iulie precum și în cele două baze sportive din oraș vor avea loc ateliere științifice, jocuri sportive, spectacole pentru cei mici și multe alte activități pentru întreaga familie.

Duminică are loc Crosul Universităților Clujene, iar începând cu ora 12:30 Regalul Folcloric. Ateliere pentru întreaga familie vor avea loc în Baza sportivă Gheorgheni și Baza sportivă „La terenuri”, iar activitățile cultural-artistice continuă la Centrul de Tineret, Turnul Pompierilor și la Turnul Croitorilor, în timp ce distracția și relaxarea cuprinde tot orașul, în cadrul activităților pregătite.

 

”Ca în fiecare an, la finalul lunii mai sărbătorim împreună orașul nostru, cu evenimente pentru clujenii de toate vârstele și activități pentru întreaga familie. Pentru mine Zilele Clujului înseamnă în primul rând un prilej de întâlnire cu clujenii, cu prieteni pe care nu i-am văzut de mult, cu oameni dragi. Este o ocazie să celebrăm tot ce are Clujul mai frumos.”, Emil Boc.

 

În Parcul Central vă așteaptă Festivalul de vin, zona de concerte, Târgul Meșterilor Populari, Tabăra Nomadă, Zona de aventură alături de zeci de ateliere și activități pentru întreaga familie. în Piața Muzeului vor avea loc concerte, iar strada Potaissa găzduiește din nou evenimente de înscenare istorică. Malurile Someșului și plaja urbană vă invită la relaxare într-un cadru de vacanță. Ca de-obicei, fiecare va avea parte de relaxare și distracție la Zilele Clujului!

Peste 300.000 de oameni au participat anul trecul la Zilele Clujului.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *