June 25, 2024

A XII-a ediție a Zilelor Municipiul Cluj-Napoca va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie, iar pentru organizarea acestui eveniment Primăria 1,3 milioane de lei. Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local în data de 4 martie, ediția din acest an va marca aniversarea a 1900 de ani de la ridicarea la rang de municipiu a orașului roman Napoca.

În timpul domniei împăratului Hadrian, orașul a fost ridicat la rang de municipiu, sub numele de Municipium Aelium Hadrianum Napoca.

Ediția din acest an a Zilelor Clujului își propune să celebreze și „Anul Avram Iancu”, care marchează 200 de ani de la nașterea „Crăișorului Munților”

Unul dintre evenimentele de referință pentru orașul nostru este Zilele Clujului,.Municipalitatea argumentează că acest festival creativ și vibrant scrie, începând cu 2011, o altfel de poveste în orașul din inima Transilvaniei, comunitatea reușind să creeze legături și mai puternice. Ca urmare a unei consultări cu cetățenii, în 2010, s-a stabilit organizarea unor manifestări cultural artistice și sportive în luna mai a fiecărui an, în cadrul acestui festival. Prima ediție a avut loc în 2011, iar cu anii, a devenit un eveniment de referință pentru comunitate, dar nu numai, deoarece aici se strâng, cu acest prilej turiști din mai multe colțuri ale țării și chiar ale lumii.

Anul acesta, a XII-a ediție a Zilelor Clujului va fi organizată în 40 de locații. Programul se conturează cu ajutorul propunerilor venite din partea tuturor actorilor prezenți în viața Clujului, și anume asociații culturale, sportive, sociale, sau de alt tip, instituții, universități sau centre culturale.

Din suma alocată pentru acest eveniment, 670.000 de lei vor fi cheltuiți cu prestațiile artiștilor, 280 de mii vor fi costurile pentru scenă și sonorizare, iar 100 de mii pentru spectacol de drone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *