April 12, 2024

Pre┼čedintele ucrainean Volodimir Zelenski a pledat joi cu insisten┼ú─â pe l├óng─â pre┼čedintele Camerei Reprezentan┼úilor, Mike Johnson, ├«n favoarea unei ÔÇ×adopt─âri rapideÔÇŁ a unui vast program de ajutor militar ÔÇ×vitalÔÇŁ pentru ┼úara sa pe fondul intensific─ârii atacurilor ruse┼čti, relateaz─â AFP.

Acest program de 60 de miliarde de dolari este blocat în Congres de anul trecut.

ÔÇ×L-am informat pe pre┼čedintele Camerei Johnson despre situa┼úia de pe c├ómpul de lupt─â, ├«n special despre cre┼čterea dramatic─â a terorii aeriene ruse┼čtiÔÇŁ, a spus Zelenski, care a vorbit la telefon cu acest responsabil american.

ÔÇ×├Än aceast─â situa┼úie, adoptarea rapid─â a ajutorului american pentru Ucraina de c─âtre Congres este vital─âÔÇŁ, a subliniat Zelenski pe Telegram, referitor la discu┼úia avut─â cu responsabilul american.

Mike Johnson, care controleaz─â ce proiecte de lege sunt supuse la vot ├«n Camera Reprezentan┼úilor, a dat asigur─âri s─âpt─âm├óna trecut─â c─â examineaza ÔÇ×o serie de pisteÔÇŁ privind asisten┼úa pentru Ucraina, ├«n timp ce planul de ajutor ├«n cauz─â a fost deja aprobat de c─âtre Senat.

Pe 22 martie, armata rusă a lansat cel mai mare atac aerian împotriva infrastructurilor energetice ucrainene în doi ani de război.

Zelenski a afirmat c─â Rusia a lansat ├«n total 190 de rachete, a trimis 140 de drone ┼či a aruncat 700 de bombe aeriene ghidate pe teritoriul ucrainean s─âpt─âm├óna trecut─â.

Statele Unite sunt principalul susţinător militar al Kievului de la invazia rusă, în februarie 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *