April 25, 2024

Clujenii interesați să adopte un câine sunt așteptați la un eveniment inedit ce va avea loc la Cluj-Napoca în contextul Zilei Internaționale a Animalelor Fără Stăpân.

Evenimentul se va desfășura în 4 aprilie și este organizat de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca și de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Acțiunea se va desfășura în incinta Centrului de Tratare și Întreținere Câini fără Stăpân și Animale Abandonate de pe str. Bobâlnei, nr. 65, în intervalul orar 10–20. Scopul evenimentului este promovarea în rândul cetățenilor a adopțiilor de câini, precum și conștientizarea și sensibilizarea populației cu privire la modul în care putem să le dăm o șansă la o viață într-o familie animalelor abandonate.

La eveniment vor participa, în calitate de invitați, organizații care activează în domeniul protecției animalelor, printre acestea numărându-se Federația pentru Drepturile Animalelor din Transilvania, asociații de protecția animalelor din judetul Cluj (ASIPA, SIRIUS Animal Rescue, NUCA, Arca lui Noe, RAY Animal Rescue, Andreea & Benji’s Happy Dogs).

Centrul de pe strada Bobâlnei găzduiește peste 300 de câini iar iubitorii de animale care vor ajunge la eveniment vor putea face adopții. Mai mult, medicii veterinari ai centrului vor oferi asistență specializată celor interesați cu privire la îngrijirea animalelor. De asemenea, reprezentanții ONG-urilor prezente la eveniment le vor oferi vizitatorilor sfaturi profesioniste referitoare la importanța sterilizării, a microcipării câinilor, precum și la efectele negative ale abandonului asupra câinilor.

„Precizăm că adopția este gratuită, iar solicitanții trebuie să dețină următoarele documente: document de identitate (carte de identitate / pașaport), act de spațiu (CF / contract de vânzare-cumpărare / dovadă plată impozit) și adeverință angajat sau cupon de pensie / dovada oricărei alte surse de venit.

În cadrul evenimentului, societățile Servicii Publice SA și Safepet.ro le vor acorda cetățenilor care adoptă un câine cadouri constând în hrană și accesorii destinate animalelor adoptate”, a transmis RADP Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *