January 23, 2025

În luna iulie 2024, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au reușit să ducă la bun sfârșit douăzeci de misiuni de salvare. Echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea de urgență a pacienților critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate, fiind transportate la unităţile spitaliceşti douăzeci de persoane, informează într-un comunicat de presă reprezentanții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca.

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Caransebeș – 15 intervenții și Craiova – 5 intervenții. Tipuri de intervenţii SMURD executate: misiuni primare – 4, misiuni secundare – 16. De asemenea, echipajele elicopterelor SMURD, prin punctele de operare aeromedicale, au salvat persoanele, astfel: Caransebeș – 15 persoane și Craiova – 5 persoane.

Pilot al unității, în misiune de a stinge incendii de pădure 

Un pilot al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a făcut parte din echipajul elicopterului Black Hawk, care a executat misiuni de stingere a incendiilor de pădure din zona localităților Șvinița, județul Mehedinți, Comănești, județul Bacău și Victoria, județul Brașov, informează aceiași reprezentanți. Pentru misiunile de stingere a incendiilor de pădure au fost necesare 45 de ore de zbor.

Un alt pilot a monitorizat traficul rutier

De asemenea, în luna iulie 2024, un alt pilot al unităţii a făcut parte din echipajul elicopterului tip EC-135, care împreună cu polițiștii rutieri, a survolat zona județelor Cluj, Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud, cât și în zona capitalei. Acesta a avut misiunea de a monitoriza traficul rutier şi de a transmite în timp real datele necesare în vederea coordonării dispozitivelor de poliție instituite pentru asigurarea fluenței traficului rutier, transmit Reprezentanții Unității Speciale de Aviație. Misiunile de monitorizare a traficului rutier au avut un volum de 27 ore de zbor.

Pe parcursul lunii iulie 2024, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de 40 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică, potrivit comunicatului. Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 107 misiuni aeriene în luna iulie 2024 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *