May 23, 2024

Dan Mihai Iacob este candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) pentru Primăria Cluj-Napoca. Într-un interviu acordat ziarului Făclia, Dan Mihai Iacob vorbește despre motivele care l-au determinat să intre în această competiție și prezintă prioritățile sale pentru municipiul Cluj-Napoca. El spune că își dorește un Cluj în care să ne permitem să trăim frumos și simplu, cu tot ce însemnă acest lucru: fluidizarea traficului, scoli, creșe și grădinițe noi și sigure, modernizarea spitalelor la standarde europene care să facă față nevoilor orașului.

Rep: Ce v-a determinat să intrați în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca?

Dan Mihai Iacob: În ultima perioadă am observat o ruptură între instituția primăriei și clujeanul de rând care a ajuns sa fie considerat doar un plătitor de taxe și impozite, care deranjează atunci când își exprimă nemulțumirile față de modul în care este administrat orașul.
Vreau o administrație transparentă, mult mai deschisă către cetățean, care să fie a tuturor clujenilor nu doar a membrilor de partid și a grupurilor de interese.

Rep: Ce ne puteți spune despre cariera dumneavoastră și de ce credeți că v-ar vota clujenii?

Dan Mihai Iacob: Am terminat Universitatea Tehnică Cluj Napoca secția Construcții Civile și Industriale. Profesez în sectorul privat de la terminarea facultății. Am o experiență bogată în domeniul construcțiilor, având expertiză în coordonarea și gestionarea resurselor și a proiectelor.

Rep: De ce v-ar vota clujenii?

Dan Mihai Iacob: Pentru ca aș putea să fiu acel primar pe care și l-ar dori oricare clujean: un primar dedicat Clujului, un primar dedicat clujenilor. M-am născut, am crescut, am învățat și m-am format profesional în acest oraș atât de drag nouă. Am avut timp suficient să înțeleg perfect problemele orașului și nevoia lui de dezvoltare.
Clujul este o comunitate puternică și inteligentă, și vreau să fiu cel care va avea un dialog permanent și o deschidere în a colabora cu toți cetățenii.
Am pentru Cluj un target bine stabilit și o viziune cu ținte clare, altfel mergi încotro te bate vântul.

Rep: Care este planul dumneavoastră pentru Cluj-Napoca?

Dan Mihai Iacob: Planul meu pentru Cluj-Napoca este simplu: sa trăim mai ușor în orașul nostru. Să nu ne trăim orele și zilele din viață în acest trafic infernal generat de incapacitatea primăriei de a îmbunătăți infrastructura orașului.
Îmi doresc transparență bugetară reală, îmi doresc implicarea activă a cetățenilor în deciziile importante ale administrației și consultarea cu organizațiile civice ale orașului
Îmi doresc pentru clujeni îmbunătățirea accesului la servicii publice de calitate și crearea unui mediu urban sustenabil și incluziv.
Nu în ultimul rând, imi doresc pentru clujeni o primărie în care sa vină încrezători ca își pot rezolva problemele, nu cu groază că li se închid ușile în nas.

Rep: Cum vedeți viitorul Clujului?

Dan Mihai Iacob: Văd un Cluj curat, cu școli, creșe si grădinițe suficiente în fiecare cartier (sunt inginer constructor și cunosc costurile reale ale unui asemenea proiect) și știu ca bugetul actual al Clujului, dacă este gestionat eficient, permite realizarea unui astfel de proiect. Trebuie doar să îți pese și să îți dorești acest lucru.
Văd un Cluj cu școli sigure, în care sa ai certitudinea că al tău copil este ferit de droguri.
Văd un Cluj în care primăria să fie preocupată real de lipsa spațiului verde, nu una care să aștearnă doar betoane în centrul orașului. Un Cluj care sa aibă Cartierul Tineretului promis în 2006 și nerealizat din cauza incompetenței și nepăsării.
Văd un Cluj fără acest trafic infernal și mă gândesc ca dacă la Oradea s-a putut, cu siguranță se poate și la Cluj. Doar sa vrei! În 20 ani primăria nu a construit nici un pasaj, nici o centură, în Clujul de 5 stele încă sunt străzi neasfaltate, fără canalizare și fără iluminat public.
Din păcate suntem ani lumina în spatele Clujului care trebuia să fie astăzi. Văd bani cheltuiți aiurea, unii pe proiecte aberante, văd promisiuni nerespectate. Văd un Cluj care ar avea nevoie de o gură de oxigen, de o nouă viziune.

Rep: Care ar fi prioritățile dumneavoastră pentru Cluj-Napoca?

Dan Mihai Iacob: Prioritatea mea sunt clujenii. Vreau un Cluj în care să ne permitem să trăim frumos și simplu, cu tot ce însemnă acest lucru: fluidizarea traficului, scoli, creșe și grădinițe noi și sigure, modernizarea spitalelor la standarde europene care să facă față nevoilor orașului.

Prioritar este să filtrăm ceea ce este necesar orașului nostru pentru a evolua, și să implementăm acele propuneri sustenabile și dorite de clujeni.

Vreau ca primăria sa susțină proiectele și inițiativele antreprenorilor locali, precum și dezvoltarea afacerilor locale prin oferirea de facilități și susținerea ideilor moderne, care sa ajute orașul nostru să se dezvolte și să ofere o viață socială la standarde europene.

Redacția

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *