June 16, 2024

Potrivit datelor, liberalii au câștigat alegerile de primar în patru noi comune și au pierdut puterea în șapte unități administrative din zona rurală. Comunele noi în care PNL va avea primari sunt Apahida, Cășeiu, Mihai Viteazu și Bobâlna. Liberalii au pierdut în schimb postul de primar la Petreștii de Jos, Ploscoș, Cojocna, Băișoara, Mintiu Gherlii, Poieni și Geaca.

În total, liberalii vor avea primari în 44 de comune. Este vorba de Apahida-Cristina Belce. Chiuiești-Gavril Mihuț, Cășeiu-Marinel Baias, Cuzdrioara-Simion Rus, Mica-Roland Zelencz, Câțcău-Călin Mureșan, Vad-David Prunean, Jichișu de Jos-Ioan Moncean, Bobâlna-Dorin Petran, Aluniș-Mihai Sav, Cornești-Cornel Chifor, Dăbâca-Emil Cioban, Borșa-Mariana Secară, Recea Cristur-Laurian Rus, Panticeu-Răzvan Butuza, Așchileu-Ana Cighir, Sânpaul-Mihai Bogdan, Gârbău-Gheorghe Broaina, Gilău-Gelu Topan, Căpușu Mare-Gheorghe Iancu, Aghireșu-Sorinel Lehene, Ciucea-Radu Abrudan, Negreni-Dorin Manea, Săcuieu-Gheorghe Cuc, Mărgău-Mircea Suciu, Mărișel-Viorel Ghic, Florești-Bogdan Pivariu, Ciurila-Teodor Popa, Iara-Ioan Popa, Mihai Viteazu-Paul Olaru, Călărași-Ioan Racolța, Luna-Aurel Giurgiu, Săndulești-Călin Fărgaciu, Aiton-Nicolae Făgădar, Tureni-Elena Daniela Mănăilă, Mociu-Vasile Focșa, Cămărașu-Iancu Marcel Mocean, Cătina-Florin Borbeli, Palatca-Ioan Huldușan, Căianu-Daniel Crișan, Bonțida-Aurel Cârhaț, Țaga-Romulus Mârza, Sânmartin-Ioan Fărtan și Fizeșu Gherlii-Vasile Lup.

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda a ținut să transmită mulțumiri clujenilor care au votat cu PNL. „Vă mulțumim sincer pentru încrederea și susținerea dumneavoastră. Acest rezultat pentru Parlamentul European reprezintă un vot împotriva extremismului și un angajament clar pentru o Românie și o Europă mai puternice, unite și prospere. De asemenea, vă mulțumim pentru votul acordat în Municipiul Cluj-Napoca și în județul Cluj. Domnul Emil Boc, la conducerea Municipiului Cluj-Napoca, și domnul Alin Tișe, la Consiliul Județean, vor continua dezvoltarea și modernizarea. Vă mulțumim încă o dată pentru sprijinul vostru și vă asigurăm că vom munci neîncetat pentru a îndeplini promisiunile făcute”, a precizat Daniel Buda.

 

UDMR câștigă șapte primării din județ

UDMR a obținut victorii în șapte din cele 74 comune clujene. Este vorba de Buza-Ciotlăuș Arpad, Suatu-Balazs Istvan-Botond, Moldovenești-Mărginean Ion, Săvădisla-Asztalos Ștefan, Baciu-Balazs Janos, Izvorul Crișului-Bodis Vasile, Sâncraiu-Poka Andrei Gheorghe. În ultimele două comune menționate, UDMR a câștigat cu peste 90 la sută din voturi.

Trei primării conduse de independneți

USR va avea primari la Cojocna-Anca Marcu și la Tritenii de Jos-Septimiu Mărginean iar AUR la Petreștii de Jos-Teodora Teutișan.

În trei comune din județ au câștigat candidați independenți. Este vorba de Sallai Ioan la Sic, Emil Pârțoc la Iclod și de Violeta Trif la Beliș.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *