June 25, 2024

În data de 16 mai 2024, polițiștii clujeni au fost alături de preșcolarii și școlarii din Gherla, Sânnicoara și Căpușu Mare unde au susținut ateliere privind siguranța rutieră, comportamentul pe care trebuie să îl adopte copiii față de alți colegi și modul în care pot evita situațiile periculoase, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Astfel, la Grădinița ”Căsuța Fermecată” Gherla, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Gherla și la Grădinița din localitatea Sânnicoara polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au prelucrat celor mici regulile de siguranță rutieră, au dat sfaturi esențiale pentru micii pietoni și au prezentat autospecialele și dotările lor. „Siguranța copiilor reprezintă o prioritate, iar prin astfel de ateliere polițiștii își doresc să îi responsabilizeze pe cei mici asupra situațiilor care pot fi întâlnire și a importanței de a fi respectate anumite reguli.”, precizează reprezentanții IPJ Cluj. De asemenea, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au petrecut alături de elevii școlii din localitatea Căpușu Mare, cărora le-au prezentat materiale cu rol preventiv, menite să îi responsabilizeze pentru a nu deveni victimele unor evenimente rutiere. În acest sens au fost desfășurate și activități practice în zona unei treceri pentru pietoni, ocazie cu care polițiștii i-au îndemnat pe elevi să traverseze strada doar prin locuri permise, să nu se lase distrați în acele momente de telefoanele mobile/căști, să fie siguri că au fost observați de conducătorii auto înainte de a se angaja în traversare, informează aceiași reprezentanți.

Totodată, într-un cadru interactiv, tot la Căpușu Mare polițiștii le-au prezentat elevilor sfaturi esențiale pentru siguranța în on-line, fiind totodată abordate teme referitoare la prevenirea consumului de substanțe interzise, pericolul reprezentat de aceste substanțe, dar și referitoare la comportamentul antisocial și bulliyngului.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *