Un grup de copiii pasionați de lectură au citit zilele trecute pentru vârstnicii internați la Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj-Napoca. Inițiativa aparține Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj care în această perioadă desfășoară programul estival de lectură „E vremea cititului!” aflat deja la a VIII-a ediție. Evoluțiile celor mici le-au bucurat și înseninat ziua vârstnicilor prezenți.
Organizatorii acțiunii, reprezentanții bibliotecii județene clujene au însoțit grupul de copii la Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj-Napoca unde, după cum au precizat, au petrecut timp de calitate. În fața vârstnicilor copiii au dat viață personajelor poveștii „Norocul omului” prin dramatizare. „Lectura a fost urmată de jocurile „Ți-e scris în frunte”, „Statuile muzicale” și „Jocul proverbelor”, ceea ce a generat multă veselie, entuziasm și satisfacție pentru toate sufletele de copii!”, au spus reprezentanții bibliotecii. Aceștia au mărturisit că a fost o bucurie reîntâlnirea cu publicul mai în vârstă, care la rândul lor, i-au invitat să mai revină: „A fost o bucurie să ne revedem cu dânșii, iar la finalul activității ne-au rugat: <Să mai veniți pe la noi!>”
În luna iulie, în cadrul aceluiași program estival de lectură „E vremea cititului!” vârstnicii internați la Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj-Napoca au mai primit vizita unui grup de copii care au ales să-și dedice timpul citindu-le povești, proverbe și glume. De asemenea, copiii i-au antrenat pe cei vârstnici în concursul de ghicitori și jocul de mimă „Ți-e scris în frunte”.
Ediția a VIII-a a programului estival de lectură „E vremea cititului”, organizat de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, își propune să aducă lectura în dar celor mai puțin norocoși. Atelierele se desfășoară până în 14 august la Centrul de îngrijire și asistență Cluj-Napoca, unde copiii implicați citesc vârstnicilor internați aici. Efectele terapeutice ale lecturii sunt îmbinate cu ateliere de grădinărit, cu jocuri distractive, cu interpretări sub forma jocului de rol, cu ajutorul mascotelor sau al teatrului de hârtie japonez kamishibai.
Sursă foto: Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj
Tia SÎRCA