May 21, 2024

În lumina colorată a scenei Teatrului „Puck”, va străluci un nou spectacol plin de magie și bucurie pentru cei mici și nu numai. Cu un decor vesel și personaje fermecătoare, „Trei Cadouri Fermecate”, în regia cunoscutului Cristian Pepino, promite să încânte sufletele celor mici și să le ofere o experiență teatrală de neuitat.

Programat pentru duminică, 17 martie, la orele 11 și 12:30, precum și marți, 19 martie, de la ora 17, acest spectacol aduce în fața publicului o poveste plină de aventură și surprize. Inspirat din textele scrise de Edward Gordon Craig pentru teatrul de animație, „Trei Cadouri Fermecate” este o călătorie în trecut, unde personajele principale – Papagalul Cristofor Columbus, copilul Cokatrix și Băiatul orb – primesc trei cadouri magice de la primul om, Adam. Dar când hangiul cel viclean înlocuiește aceste daruri cu obiecte obișnuite, începe o aventură plină de peripeții și învățăminte. Vor reuși eroii să scape din primejdia în care au ajuns?

Regizorul Cristian Pepino împărtășește entuziasmul său pentru acest spectacol, subliniind că textul aduce influențe ale teatrului tradițional de păpuși și umor specific, care va încânta în primul rând copiii.

Distribuția acestui spectacol cuprinde nume sonore ale scenei teatrale clujene, precum Robert Trifan, Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu, Călin Mureșan și Iulian Lungu. Scenografia este realizată de Raluca Aionițoaie, Alexandru Gabor și Cristian Pepino, iar muzica originală este semnată de Dan Bălan.

De asemenea, sâmbătă, 16 martie, de la ora 11, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti. În centrul atenției se află doi copii: Palkó și Panna. Palkó este un băiețel blond, cu părul zburlit, iar Panna este o floare născută din stele. Pe parcursul spectacolului – dedicat micuților cu vârsta de grădiniță – cei doi copii poartă pe aripile vântului fantezia spectatorilor, demonstrând că poveștile cu regi nu și-au pierdut magia. În distribuție sunt Patka Ildikó, Mostis Balázs și Kötő Áron, iar regia este semnată de Pünkösti Laura, asistentul de regie fiind Giriti Réka, iar scenariul original (după povești scrise de Patka Ildikó) este realizat de Szakács Kincső, scenografia de Elena Ilaș, muzica de Kötő Áron. Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Biletele pentru aceste spectacole pot fi achiziționate atât online, accesând link-urile specificate, cât și de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole. Costul biletelor variază în funcție de zi și categorii de vârstă, iar spectatorii sunt încurajați să ajungă cu 15 minute înainte de începerea spectacolului pentru a se asigura că vor avea locurile dorite.

Teatrul de Păpuși „Puck” reprezintă o instituție de renume în peisajul cultural al Clujului, cu o bogată tradiție și un repertoriu variat de spectacole pentru copii. Aceste producții teatrale nu numai că încântă și educă, dar aduc și o bucurie contagioasă în inimile tuturor celor care le văd.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *