February 22, 2024

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu spune că motivele care au dus în perioada Crăciunului la întreruperea alimentării cu energie electrică a mai multor consumatori din localitate au fost legate de defecțiunile la două cabluri de medie tensiune. El spune că astfel de probleme nu vor mai avea loc în viitor pentru că Distribuție Energie Electrică România are în derulare o investiție majoră pentru modernizarea liniei de distribuției a energiei.

Bogdan Pivariu s-a întâlnit cu conducerea Companiei Distribuție Energie Electrică România după disconfortul cauzat de pana de electricitate care a avut loc zilele trecute pe unele străzi din Florești.

„La momentul preluării mandatului, din studiile făcute reieșea că Floreștiul era pe direcția periculoasă de a se transforma într-o localitate cu valențe de ghetou. De aceea, în ultimii 3 ani, toate proiectele și politicile pe care le implementăm au menirea de a ne devia de la acel traseu periculos și de a ajunge în stadiul de localitate modernă europeană. Desigur că un astfel de plan nu este ușor de implementat, dar am toată încrederea că reușim să atingem acest obiectiv.

Având în vedere această direcție sunt conștient de necesitatea ca nevoile de bază sa fie asigurate. Continuitatea în alimentarea cu energie electrică a locuitorilor din Florești este una dintre aceste nevoi sine qua non”. Acesta a și fost primul mesaj transmis către echipa de conducere D.E.E.R.

Întâlnirea a fost una foarte productivă, deoarece am aflat toate detaliile sursei problemei de zilele trecute, dar mai important, am identificat și soluțiile pentru a evita aceste situații pe viitor.

Astfel, motivul pentru care am avut pana de curent zilele trecute au fost două cabluri DE MEDIE TENSIUNE care S-AU DEFECTAT, pentru care au fost dislocate două echipe de intervenție care au lucrat neîncetat până la remedierea defecțiunilor”, a spus edilul.

Bogdan Pivariu a anunțat că a primit asigurări de la conducerea companiei Distribuție Energie Electrică România că pentru zona localității Florești se derulează unul dintre proiectele cu cea mai mare valoare de investiție pentru companie și care are deja un grad de implementare în localitate de peste 90%.

În cadrul proiectului, care are ca termen de implementare luna august 2024, sunt create: linii noi de alimentare cu energie electrică atât pentru noile zone urbanizate, cât și pentru cele vechi. (Aceste linii noi vor asigura injecții de putere din surse și vor permite o scalabilitate în funcție de necesarul din rețea); posturi noi de transformare care să asigure o segmentare suficientă a locuințelor, iar în cazul unor avarii excepționale, numărul celor afectați să fie cât mai mic, având astfel și posibilitatea de redistribuire a consumatorilor afectați către alte surse; cablurile aeriene sunt introduse în subteran pentru a evita ca acestea să fie afectate de vremea extremă.

Posturile de transformare vor beneficia de sistemul SCADA ce permit evaluarea rețelelor și posibilitatea de intervenție asupra echipamentelor din posturile de transformare de la distanță, astfel reducând la maxim timpii necesari pentru orice intervenție și chiar detectarea din timp a potențialelor avarii.

„Ca urmare a acestor investiții masive de peste 15 milioane de lei care se fac în infrastructura electrică din Florești, vom ajunge la nivelul rețelelor electrice din Municipiul Cluj-Napoca.

Am astfel încrederea că aceste situații neplăcute cu întreruperi în alimentarea cu energie electrică în preajma sărbătorilor vor ține în curând de domeniul trecutului Floreștiului”, a anunțat Pivariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *