February 28, 2024

Joi, 8 februarie, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, s-a efectuat primul transplant renal pediatric de la donator viu al anului 2024. Anunțul a fost făcut, vineri, 9 februarie 2024, la o zi după intervenția chirurgicală complexă, de către șeful Secție Urologie II / Transplant Renal, conf. dr. Elec Florin. Totodată, primul transplant renal pediatric al anului 2024 care a fost realizat la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj a fost anunțat și de către Agenția Națională de Transplant pe pagina de socializare a instituției.

Pacientul este o fetiță de opt ani care suferea de boală cronică de rinichi, cu necesar de hemodializă. Agenția Națională de Transplant informează că donatorul a fost chiar mama fetiței: „O mamă în vârstă de 38 de ani i-a donat un rinichi şi astfel i-a oferit șansa de a avea o viață normală fetiţei sale de opt ani cu boală cronică de rinichi și necesar de hemodializă.”

Echipele medicale au abordat cazul multidisciplinar și s-au coordonat atent. „Transplantul renal pediatric este un procedeu delicat și complex, care necesită o abordare multidisciplinară și o coordonare meticuloasă între echipele medicale implicate și care a oferit șansa de a avea o viață normală unei fetițe de 8 ani cu boala cronică de rinichi și necesar de hemodializă.”, arată șeful Secție Urologie II / Transplant Renal, conf. dr. Elec Florin.

Eforturile cadrelor medicale clujene au oferit fetiței șansa la o viață normală. „Transplantul renal nu doar îmbunătățește calitatea vieții acestor copii, ci le oferă șansa de a trăi vieți normale și sănătoase, fără dependența de dializă. Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal demonstrează angajamentul ferm față de îngrijirea pacienților.”, spune același medic.

Coordonatorul echipei de salvatori în halate albe de la Cluj asigură că medicii luptă în continuare pentru sănătatea bolnavilor. „Continuăm să luptăm pentru sănătatea și bunăstarea pacienților noștri și să ne dedicăm misiunii de a aduce speranță și vindecare în viața celor care ne caută ajutorul.”

sursă foto: pagina de socializare Agenția Națională de Transplant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *