April 21, 2024

„Rusia este astăzi principalul inamic” al Franţei „în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu”, a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează AFP.

Vorbind în faţa unei comisii a Senatului cu privire la creşterea actelor antisemite, ministrul de Interne, care a menţionat „ingerenţe străine”, a adăugat: „Prima ameninţare este o ameninţare rusă. Fără îndoială”.

Darmanin a revenit la cazul inscripţiilor cu steaua lui David apărute pe clădiri din regiunea pariziană şi din Paris în octombrie 2023 şi a reafirmat că este rezultatul „proxy” (intermediari) ruşi, considerând aceasta un tip de ingerinţă.

„Este o formă de spionaj 2.0, 3.0 şi pe care trebuie să o combatem pentru că cel mai rău este să nu cunoaştem originea acestor atacuri pe care le suferim pe teritoriul nostru”, a adăugat ministrul.

Săptămâna trecută, o sursă apropiată dosarului a declarat pentru AFP că această operaţiune cu steaua lui David, inscripţionată pe clădiri din Paris, a fost condusă de serviciile de securitate ruse (FSB), confirmând informaţii din ziarul Le Monde.

În acest caz, un cuplu din Republica Moldova a fost arestat, iar presupusul organizator, un om de afaceri moldovean pro-rus, a fost identificat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *