April 12, 2024

Sala Polivalent─â S.A., compania care administreaz─â BTarena din Cluj-Napoca, cea mai mare sal─â multifunc╚Ťional─â din Rom├ónia, a raportat un profit brut de 2,3 milioane de lei pentru anul 2023, ├«n cre╚Ötere cu peste 35 la sut─â fa╚Ť─â de 2022. Veniturile totale ale institu╚Ťiei au dep─â╚Öit 7 milioane de lei, o cre╚Ötere de peste 27 de procente fa╚Ť─â de anul precedent.

Cifrele vin ├«n contextul ├«n care, anul trecut, ├«n BTarena s-au investit peste 3 milioane de lei ├«n transformarea sistemului de iluminat ├«ntr-unul modern, comparabil cu cele existente la arenele din Munchen sau Barcelona, dar ╚Öi ├«n suplimentarea sta╚Ťiilor de ├«nc─ârcare electric─â din parcarea subteran─â ╚Öi ├«n dotarea acesteia cu un sistem inteligent de citire a pl─âcu╚Ťelor de ├«nmatriculare.

Sala Polivalent─â S.A., societatea care gestioneaz─â activitatea BTarena, ├«╚Öi continu─â traseul ascendent pe pia╚Ťa de profil din Rom├ónia ╚Öi ├«╚Öi consolideaz─â pozi╚Ťia lider ├«n r├óndul s─âlilor multifunc╚Ťionale. Conform raportului financiar pe anul 2023, profitul ob╚Ťinut a fost de peste 2,3 milioane de lei, o sum─â care o transform─â ├«n cea mai rentabil─â institu╚Ťie de profil din Rom├ónia. Cifrele se datoreaz─â unor venituri record, de peste 7 milioane de lei, ╚Öi aici fiind ├«nregistrat─â o cre╚Ötere pe 27% fa╚Ť─â de anul 2022.

ÔÇ×2023 este ├«nc─â un an ├«n care Sala Polivalent─â S.A. este pe profit, iar cifrele ne plaseaz─â pe primul loc ca profitabilitate ├«ntre s─âlile multifunc╚Ťionale din Rom├ónia. Aceast─â cre╚Ötere a veniturilor ╚Öi profitului se datoreaz─â, ├«n mare parte, celor peste 100 de evenimente organizate ├«n BTarena anul trecut ╚Öi num─ârului de spectatori care ne-au trecut pragul, gradul de ocupare la multe evenimente dep─â╚Öind pragul de 90%ÔÇŁ, a spus Ionu╚Ť Rusu, directorul BTarena.

├Än 2023, BTarena a g─âzduit mai bine de 100 de evenimente de toate tipurile, printre care meciurile ÔÇťUÔÇŁ-BT ├«n grupele BKT EuroCup, cu o medie de aproape 7.000 de spectatori/partid─â, cinci concerte sold-out ale celebrului violonist Andrei Rieu care au adus peste 40.000 de oameni, ├«n total, dar ╚Öi o edi╚Ťie a Campionatului Mondial de Gimnastic─â Ritmic─â rezervat junioarelor. Pe l├óng─â acestea, publicul a avut ocazia s─â o vad─â pe Gabriela Ruse juc├ónd finala Transylvania Open 2023, desemnat cel mai bun turneu WTA250 din lume, dar ╚Öi s─â participe la concertele de la scena Galaxy, din cadrul UNTOLD Festival. Peste un milion de spectatori au c─âlcat pragul BTarena ├«n anul 2023 conform estim─ârilor institu╚Ťiei.

În 2024, anul în care BTarena împlinește 10 ani de la inaugurare, conducerea se așteaptă ca numărul de evenimente să crească mai ales ca amploare, nu doar ca număr.

ÔÇťDac─â ne uit─âm acum pe agend─â, vedem c─â majoritatea week-end-urilor sunt ori rezervate, ori exist─â o cerere de rezervare deja ├«nregistrat─â ├«n sistem. Avem deja confirm─âri pentru concerte ale unor arti╚Öti importan╚Ťi din str─âin─âtate, dar ╚Öi pentru competi╚Ťii sportive la nivel de Cup─â Mondial─â, a╚Öa cum s-a ├«nt├ómplat ╚Öi anul trecut. Ne dorim ca, ├«ncep├ónd cu 2024, BTarena s─â-╚Öi men╚Ťin─â statutul de juc─âtor important pentru pia╚Ťa din regiune ╚Öi s─â devin─â un concurent real pentru s─âlile similare din Budapesta, Zagreb sau VienaÔÇŁ, a mai spus Ionu╚Ť Rusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *