April 12, 2024

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Cluj, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi sunt pregătiţi şi motivaţi să o învingă pe FC Hermannstadt în partida de miercuri şi să se califice în semifinalele Cupei României.

”Ținând cont că anul trecut am jucat o finală de Cupă a României, pretențiile de anul acesta sunt la fel. Eu personal mi-am luat acest obiectiv, la fel cred că și suporterii și conducerea clubului. Sută la sută și jucătorii sunt pregătiți și motivați să ne calificăm miercuri în semifinale.

Acuma, sigur, e un joc. E foarte important să-l pregătim bine. Ei au o zi în plus față de noi ca și recuperare, dar totuși și noi suntem la patru zile după precedentul meci iar această diferență nu cred că condiționează forma sportivă, ritmul și așa mai departe.

Jucătorii sunt refăcuți, am analizat ce s-a întâmplat la ultimul joc, unde trebuie să facem îmbunătățiri pe partea de finalizare, în preajma careului. Sigur, pe lângă toată partea asta de pregătire, mai trebuie și foarte multă voință, să se vadă acea ambiție pe care trebuie să o ai atunci când vrei să obții ceva, să te lupți pentru un obiectiv atât de important.

Întâlnim, clar, un adversar bun, o echipă omogenă, cu un antrenor foarte bine pregătit, foarte serios. E o echipă care joacă, cu mici excepții, de trei ani cu același lot, cu același sistem. Se vede clar că este o echipă care știe ce are de făcut, o echipă echilibrată.

Nu va fi ușor, trebuie să facem bine ambele faze, de atac și apărare. Va fi un joc bine așezat, nimeni nu va risca. Trebuie să fi foarte atent, pentru că în momentul în care ai primit gol lucrurile se pot schimba, riști prea mult, și atunci cred că va fi un meci foarte tacticizat”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, înaintea partidei de joi.

Marco Rus: ”Vrem să aducem bucurie pentru suporteri”

”Vom aborda meciul ca și în orice altă partidă din campionat. Va fi un joc destul de greu, cu un adversar bun, cu multă calitate. Cel mai important lucru este să ajungem în semifinale, la un singur pas de finală. Vrem să aducem bucurie pentru suporteri, vrem să cucerim trofee, să arătăm că putem juca în meciuri cu presiune mare . Da, ne dorim foarte mult să ajungem în finală.

A fost o alegere bună să vin la Cluj, M-am adaptat la echipă, cu stilul de joc, mai rămâne să vină și golurile și pasele de gol”, a spus și jucătorul Universității, Marco Rus.

Partida dintre U Cluj și FC Hermannstadt, din sferturile de finală ale Cupei României, se joacă miercuri, de la ora 21:00, pe Cluj Arena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *