July 22, 2024

Deputatul liberal clujean, Radu Moisin, critică decizia guvernului de a organiza alegeri în 1 decembrie și speră ca ea să se modifice, deși este conțtient că șansele sunt minime.

Cred că este o eroare să faci alegeri de Ziua Națională. Din nou guvernul, fără să se consulte cu nimeni, a luat o astfel de hotărâre nefericită. Eu sper că se va modifica. Dacă nu, sigur că noi ne vom mobiliza. Dar nu este în regulă față de români; în loc să se bucure de Ziua Națională, cea mai importantă zi din punct de vedere al vieții de cetățean, oamenii vor merge la vot. E o decizie nefericită și de regulă lucrurile acestea se întorc împotriva celor care le-au inițiat. Cetățenii nu uită”, a declarat Moisin miercuri într-o conferință.

Un alt motiv de nemulțumire al deputatului liberal în privința relației cu PNL este legat de consecințele electorale. El spune că alianța cu PNL a diminuat zestrea electorală a liberlilor clujeni în 2024. Ei au pierdut peste 10.000 de voturi față de alegerile județene de acum patru ani.

Mandatul acesta, 2020-2024, a fost cel mai încărcat ca activitate la nivelul primăriilor din mediul rural și urban și al consiliului județean În analizele noastre, am exclus activitatea administrativă dintre factorii care au contribuit la această pierdere de voturi. Alianța cu PSD în mod previzibil a afectat votul la Cluj, pentru că alegătorii liberali de aici se știe că nu sunt de acord să voteze această asociere. Pe de altă parte, există și o anumită erodare după mai mult timp cât ești la conducerea unei instituții. A contribuit și guvernarea la nivel central. S-au luat anumite măsuri de către guvern care i-au afectat pe alegătorii și simpatizanții PNL. Cel mai edificator exemplu a fost asumarea răspunderii guvernului pe măsurile fiscale din toamna anului trecut, când s-a trecut peste parlament, și s-au adoptat măsuri care au lovit cumplit profesiile liberale”, menționează deputatul liberal.

În opinia lui Moisin, candidatura prezidențială a lui Nicolae Ciucă e bătută în cuie. ”În momentul în care a fost ales președinte al partidului, domnul Ciucă a fost ales și în ideea că va fi candidatul la președinție. Nu s-a schimbat nimic de atunci. Este candidatul nostru și cred că alegătorii îl vor credita cu destule voturi să intre în turul doi și apoi să câștige alegerile prezidențiale”, precizează liberalul clujean. (C.C.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *