May 23, 2024

O amplă acțiune a polițiștilor clujeni ce a avut loc în perioada 28 februarie – 3 martie, sub coordonarea Serviciului Rutier Cluj, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere s-a lăstat cu aproape 1000 de amenzi și peste 100 de permise suspendate.

Controalele demarate în trafic au condus la depistarea 17 infracțiuni la regimul rutier, 10 dintre acestea privind conducerea vehiculelor sub influența alcooolului, iar alte 5 privind conducerea vehiculelor sub influența substanțelor interzise.

În total, abaterile constatate au impus aplicarea a 940 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 413 au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză pe anumite tronsoane de drum.

Ca măsură complementară, au fost reținute 123 de permise de conducere și au fost retrase 29 de certificate de înmatriculare.

Din cele 123 de permise de conducere reținute, 64 au vizat conducătorii auto care au condus cu viteză excesivă.

Totodată, 11 bicicliști și 56 de pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional.

În cadrul raziei, în 3 martie a.c., în jurul orei 9.50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa pe strada Calea Mănăștur, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologce.

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 21.50, polițiștii rutier din cadrul poliției municipiului Dej au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani din municipiul Dej, care circula pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza rezultatului alcoolscopic, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală, necesare stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *