May 21, 2024

Liderii Alianţei Dreapta Unită, Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban, au declarat, marţi, după ce ÎCCJ a anulat decizia Biroului Electoral Central prin care a fost respins protocolul de constituire a Alianţei, că „s-a făcut dreptate” şi au acuzat PSD şi PNL că au încercat să le ia dreptul de a se asocia şi a candida.

„Este o zi mare pentru democraţia românească pentru că s-a făcut dreptate. Nu se poate ca un drept să ne fie luat printr-o decizie abuzivă. Este inacceptabil comportamentul celor care cred că în această competiţie electorală pot avea doar concurenţi convenabil, competitori controlaţi, unii pe listă cu ei, alţii la aceleaşi tribune. Au încercat să ne ia dreptul de a ne putea asocia şi de a merge şi a cere românilor încrederea. Astăzi Dreapta Unită a revenit pe buletinele de vot”, a afirmat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

El le-a mulţumit partenerilor de alianţă, liderilor USR şi Forţa Dreptei, că au fost alături de PMP.

„Partidul Mişcarea Populară un partid de opoziţie, un partid cu reprezentare în Parlamentul European, un partid care în ultimii doi ani de zile a fost hărţuit de această putere opresivă. Suntem conştienţi de forţa pe care o avem, de aşteptările pe care le au cetăţenii români şi suntem convinşi că această speranţă pe care o văd românii în Dreapta Unită va fi confirmată la votul din 9 iunie. (…) Suntem determinaţi să mergem mai departe şi să luptăm cu acest monstru PSD 1 şi PSD 2. De ce le este frică nu vor scăpa. Ne vom lupta de la egal la egal la alegerile europarlamentare, alegerile locale şi, evident, îi vom învinge la alegerile prezidenţiale”, a spus Tomac.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a afirmat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să le interzică celor trei partide, USR, PMP şi Forţa Dreptei, dreptul de a candida.

„S-a făcut dreptate. Duminică democraţia din România a primit un pumn în faţă de la Marcel Ciolacu, care a încercat nouă, celor trei partide reprezentate aici, să ne interzică dreptul de a candida. Astăzi, Înalta Curte, cea mai înaltă instanţă a republicii noastre, a făcut dreptate din nou, aşa cum a făcut-o şi în 2019. Ne veţi găsi pe buletinul de vot. Veţi avea alternativa onestă, muncitoare, cinstită, de dreapta, pe buletinul de vot la hoţia PSD şi a PNL care, de fapt, sunt un singur partid. A încercat o mişcare abuzivă Marcel Ciolacu şi nu i-a ieşit. Aşa începe sfârşitul. Marcele, nici nu ştii cât de mic începi să fii”, a declarat Drulă.

El a mai susţinut că Marcel Ciolacu şi-a făcut planuri ca, împreună cu Klaus Iohannis şi cu Nicolae Ciucă, „să pună stăpânire pe ţară pentru 10 ani, să nu mai conteze votul oamenilor, să nu mai existe opoziţie”.

„A încercat să ne taie accesul în secţiile de vot, fondurile pe care le primim, să n-avem voie să fim chiar pe buletinul de vot. A luat-o razna complet. În sfârşit şi partenerii noştri euroatlantici văd cine este PSD, noul PSD este tot vechiul PSD. Ciolacu e mai rău ca Dragnea că e mai şmecher şi toată România a putut vedea zilele astea faţa adevărată a celor care vor să sufoce democraţia în România. Nu-i vom lăsa să ne fure viitorul”, a adăugat Cătălin Drulă.

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat că Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au încercat să împiedice partidele din Alianţa Dreapta Unită să participe în alegeri aşa cum doresc.

„Trădarea principiilor, valorilor, credinţei, trădarea oamenilor care şi-au pus încrederea în tine săvârşite atât de PSD, cât şi de PNL. Am un mesaj către Ciucă şi Ciolacu: aţi încercat să ne luaţi parlamentari, aţi încercat să ne luaţi primari, acum ne vânaţi până şi candidaţii de calitate care vor să candideze din partea Alianţei Dreapta Unită în toate judeţele ţării, aţi făcut praf legislaţia electorală, aţi apelat la mârşăvia de a încerca să ne împiedicaţi să participăm în alegeri aşa cum vrem noi şi aşa cum sunt convins că îşi doresc milioane de români, aţi apelat la toate armele nedemocratice pentru a încerca să împiedicaţi exprimarea voinţei oamenilor, să nu credeţi că românii n-au discernământ, să nu vă imaginaţi că românii nu vă vor pedepsi la aceste alegeri pentru modul catastrofal în care guvernaţi, pentru modul în care v-aţi bătut joc de cetăţenii români de doi ani şi jumătate de când sunteţi la guvernare”, a spus Orban.

Potrivit lui Orban, românii trebuie să ştie că PSD şi PNL vor să elimine cota unică de impozitare, să crească din nou taxele, în special să crească TVA şi impozitele pe proprietate.

„Toţi cetăţenii români trebuie să ştie că, dacă votează PSD sau PNL, libertăţile şi drepturile lor vor fi puse în pericol şi nivelul de viaţă va scădea în continuare ireversibil.(…) Apreciez faptul că există justiţie în România, au existat magistraţi cu curaj care, în ciuda probabil a presiunilor puse de politrucii care vor să controleze justiţia de 34 de ani, au judecat conform Constituţiei, conform legii şi astăzi au apărat democraţia. Îmi scot pălăria în faţa lor şi în faţa tuturor magistraţilor independenţi care apără democraţia, Constituţia şi legea în ţara noastră şi îi îndemn pe români: veniţi la vot”, a afirmat Orban.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat marţi decizia Biroului Electoral Central prin care a fost respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Partidul Forţa Dreptei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *