June 24, 2024

Regele Charles al III-lea şi nora sa Kate, prinţesa de Wales, au fost externaţi luni din clinica londoneză în care amândoi au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, informează Reuters.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, care a petrecut trei nopţi în spital după o operaţie corectoare cauzată de o hipertrofie de prostată, a zâmbit şi a salutat mulţimea în timp ce părăsea London Clinic însoţit de soţia lui, regina Camilla.

Cu doar câteva ore mai devreme, prinţesa Kate a fost şi ea externată, după ce a petrecut două săptămâni în acelaşi spital privat londonez în urma unei operaţii abdominale.

Palatul Buckingham a transmis într-un comunicat de presă că regele Charles, care a fost vizitat la spital de regina Camilla în fiecare zi pe parcursul internării sale, doreşte să mulţumească echipei medicale de la London Clinic şi tuturor celor care l-au ajutat în perioada de spitalizare.

„Regele a fost externat în această după-amiază în urma unui tratament medical planificat şi şi-a reprogramat viitoarele angajamente publice pentru a permite o perioadă de recuperare privată”, a transmis Palatul Buckingham.

Prinţesa Kate, în vârstă de 42 de ani, soţia moştenitorului tronului britanic, prinţul William, face „progrese bune”, a anunţat biroul ei de presă de la Palatul Kensington, şi s-a întors la reşedinţa sa din Windsor.

Ea a fost operată din cauza unei afecţiuni nespecificate, dar care nu este canceroasă, la London Clinic, în prima parte a lunii ianuarie.

De obicei, familia regală britanică nu dezvăluie detalii despre bolile cu care sunt diagnosticaţi membrii săi, considerând că toate problemele medicale reprezintă o chestiune privată, însă regele Charles al III-lea a ţinut să împărtăşească detalii despre starea sa de sănătate pentru a încuraja alţi bărbaţi care se confruntă cu simptome să se prezinte la un control medical.

El a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a trata o hipertrofie de prostată, o afecţiune benignă şi frecvent întâlnită în rândul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani, a anunţat Palatul Buckingham pe 17 ianuarie.

Serviciul Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS), administrat de stat, a anunţat că, de când a fost dezvăluit diagnosticul suveranului, numărul de vizite pe pagina sa de internet, care oferă sfaturi despre mărirea prostatei, a crescut cu 1000%.

Prinţesa Kate nu va putea să îşi reia angajamentele oficiale decât abia după Paştele catolic. Prinţul William şi-a redus la rândul lui programul de lucru pentru a acorda prioritate familiei sale şi pentru a avea grijă de cei trei copii ai cuplului: prinţul George, în vârstă de 10 ani, prinţesa Charlotte, în vârstă de opt ani, şi prinţul Louis, în vârstă de cinci ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *