Social democratul Remus Lăpușan, ales sâmbătă prim vicepreședinte al PSD Cluj, a avertizat că Bucureștiul nu trebuie să oprească dezvoltarea comunitățiilor clujene, precizând că finanțarea pentru obiectivele mari de dezvoltare trebuie să fie asigurată. El susține că obiectivele de infrastructură ale Clujului trebuie să fie priorități regionale, naționale. Remus Lăpușan a arătat că niciodată Clujul nu a stat pe spinarea altui județ, altei regiuni și că nu a primit niciodată pomană.
„Nu știu alții cum sunt dar eu între noi, clujenii și social-democrații clujeni, mă simt cel mai bine. Cel mai bine, acasă, la Cluj, cu tradițiile nostre locale, cu familia, rudele și prietenii. Sunt ani buni de când Clujul a devenit a doua capitală. Nu s-a ridicat deodată, ci an de an, piatră peste piatră, rodul unei generații de clujeni și de tineri care au inundat Clujul din toată Transilvania, din toată România, înflorind comunitatea noastră, în multe domenii etalon pentru orice alt județ, municipiu din țară.
Am avut, avem și vom avea cel mai puternic centru universitar din România, avem și vom avea una dintre cele mai creative și inovative comunități it & tech din estul Europei, industrie care a fost susținută permanent de PSD, de la început, prin guvernul Adrian Năstase. Suntem și vom fi un templu al excelenței medicale, suntem primii la fotbal, primii la festivaluri, cei dintâi la rezultate bune în preuniversitar, comunitatea unde românul și maghiarul sunt prieteni și trăiesc împreună, unde anual mii de tineri studenți din toată lumea aleg învățământul universitar de calitate clujean.
Din Câțcău în Moldovenești și din Negreni în Mociu, județul nostru este și o vatră a tradițiilor de la cartofii de Rișca, ceapa de Mihai Viteazu, la brânza de Năsal, de la tezaurele umane vii care fac cinste patrimoniului cultural clujean, până la grupul de datini și tradiții al sătenilor din Negreni sau colindătorii din Orman, de la obiective turistice precum Cheile Turzii, Salina Turda ori Castelul Bánffy, până la cei care ne-au lăsat o zestre intelectuală, Lucian Blaga, Octavian Goga, Emil Racoviță sau Iuliu Hațieganu, personalități care au dat consistență și rigurozitate agorei noastre.
Suntem generația care a dat în ultimii douăzeci de ani – miniștri de care nu ne-a fost rușine, președinți ai Academiei Române. Suntem orașul care a participat la modernizarea sistemului bancar din România, comunitate în care mediul de afaceri s-a consolidat în fiecare an”, a explicat Remus Lăpușan.
Social democratul susține că pentru proiectele sale, Clujul a muncit mereu și le-a plătit cu vârf și îndesat, prin cele mai consistente taxe și impozite din țară, întoarse Bucureștiului. „Clujul, în ultimii douăzeci de ani, a construit totul prin forțele sale și prin ajutorul partenerilor europeni. Clujul nu a primit niciodată pomană! Nimic, de la nimeni! Proiectele de astăzi ale Clujului, vizează normalitatea, firescul dezvoltării Clujului, fie că vorbim de tren metropolitan, centura Clujului, metrou, de Spitalul Regional de Urgență, proiect atât de tărăgănate de aministrațiile Boc-Tișe!
Bucureștiul nu trebuie să oprească dezvoltarea comunitățiilor noastre iar finanțarea pentru obiectivele mari de dezvoltare trebuie să fie asigurate. Clujul nu a stat niciodată pe spinarea altui județ, altei regiuni, prin urmare la contribuțiile generoase acordate de clujeni bugetului național, obiectivele de infrastructură ale Clujului trebuie să fie priorități regionale, naționale.
Spunea cineva din București „Clujul vrea să facă o demonstrație de forță” cu aceste proiecte mari! Unii, de la Cluj, ar fi înclinat să nege. Eu cu drag îi contrazic! Ba da! Vrem să facem și facem o demonstrație de forță! Pentru că cine vrea să conducă un județ precum Clujul trebuie să fie puternic și ambițios, trebuie să țină cont de nevoile clujenilor, de așteptările oamenilor, de libertățile lor, prin urmare, pentru început sper ca în 2025 proiectele de infrastructură gândite la nivel local să nu fie blocate de PNL și de birocrația de la București”, a afirmat Lăpușan.
Social democratul susține că indiferent de partid și de politicianul vremelnic în funcția de conducere, proiectele Clujului trebuie derulate la nivelul stadiului în care se află, trebuie susținute financiar și nu blocate de birocrația de la București sau de alte jocuri politice dâmbovițene.
El a mai arătat că municipiul Cluj-Napoca este școală pentru tinerii Ardealului, spital pentru românii din regiune, loc de muncă bine plătit pentru orice tânăr adoptat de Cluj, carte de vizită pentru România și acea capitală de suflet a transilvănenilor.
„Județul Cluj în următorii ani va fi într-o continuă dezvoltare iar această creștere trebuie făcută organic și cu multă creativitate. Fiecare investiție într-un drum de munte va genera și o poveste a zonei respective, un impuls pentru dezvoltarea turismului, fiecare investiție în spitalele din Cluj va aduce mai multă sănătate și confort clujenilor, fiecare leu acordat pentru introducerea / modernizarea rețelelor de apă din Cluj trebuie să genereze nu doar minima conectare la utilitate ci și să producă oportunitatea apariției unor noi locuri de muncă”, punctat Remus Lăpușan.