July 22, 2024

România va întâlni echipa Ucrainei, luni, la Munchen, după care va juca împotriva Belgiei şi Slovaciei, în Grupa E a turneului final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie).

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Edward Iordănescu, a transmis, pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, un mesaj în care afirmă că echipa este pregătită pentru EURO 2024 şi pentru meciul de debut cu Ucraina.

”Ştim că fiecare dintre voi trăieşte cu sufletul alături de noi aceste momente pline de emoţie. Misiunea noastră, mai presus de orice obiectiv, este să aducem bucurie în inimile românilor. Am ajuns aici prin muncă, pasiune şi sacrificiu. Am pregătit totul cu energie pozitivă şi responsabilitate, pentru a obţine maximum din această experienţă extraordinară. Fiecare jucător este pregătit, echipa este pregătită. Dacă vom reuşi să ne îndeplinim visul, nu va fi o surpriză pentru mine. Iar dacă lucrurile nu vor merge cum ne dorim, responsabilitatea îmi revine în totalitate. Dar am convingerea că suntem gata de luptă!

‘Sunt mândru de munca şi dăruirea băieţilor noştri. Au dat totul în preliminarii şi în pregătirea turneului final şi sunt sigur că vor da totul şi în meciuri. Întăriţi de gândurile bune ale românilor de acasă şi din întreaga lume, suntem o singură inimă! Şi batem pentru România!”, a transmis selecţionerul.

La rândul său, fundaşul Andrei Burcă, fostul jucător de la CFR Cluj, a declarat că după obţinerea calificării lumea are alte aşteptări de la echipa naţională de fotbal a României.

„Ştim că Ucraina este o echipă foarte bună, una valoroasă, dar în acelaşi timp noi ne-am câştigat dreptul de a fi aici şi trebuie să ne ridicăm la nivelul acestui European. Noi trebuie să demonstrăm aici lucrurile bune pe care le-am făcut în calificări. Ne-am calificat, am terminat neînvinşi grupa, dar din acest moment lumea are alte aşteptări şi ne va judeca pentru ceea ce arătăm pe teren. Trebuie să ieşim cu capul sus de pe teren, să nu avem regrete, să fim o familie şi să ne dăm viaţa pe teren, pentru că la final, chiar dacă rezultatul nu va fi cel pe care ni-l dorim, dacă adversarii sunt mai buni ca noi, trebuie să fim conştienţi că am dat totul pe teren.

Este cea mai importantă experienţă din viaţa noastră. Merităm să fim aici, deoarece am muncit pentru această calificare, însă suntem conştienţi că doar azi şi mâine contează, vom fi judecaţi doar pentru ce se va întâmpla în meciul cu Ucraina, cu Belgia şi cu Slovacia. De asta trebuie să uităm ce s-a întâmplat în calificări, nu-i mai pasă nimănui”, a declarat Burcă.

Partida dintre România și Ucraina va începe la ora 16.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *