May 18, 2024

”U” Elbi a dat o replică curajoasă în meciul susținut sâmbătă, în deplasare cu Steaua București, contând pentru etapa a 3-a a Ligii Naționale de rugby masculin și încheiat cu victoria gazdelor cu 38-20 (14-15).

Încă din primul minut, Toma Mîrzac a reușit un eseu la care Steaua a răspuns cu alte două și scorul era 14-5. Paul Herman a redus diferența cu un nou eseu transformat de Mîrzac, căpitanul nostru stabilind și scorul pauzei, 15-14 pentru ”U” Elbi, după finalizarea unei lovituri de pedeapsă.

„Militarii” au forțat în repriza secundă și au punctat cu un nou eseu transformat în timp ce ”U” a mai culcat o dată balonul în terenul de țintă advers prin Teodor Ursu. De la 21-20 pentru Steaua a urmat, în ultimele 10 minute, un adevărat iureș al gazdelor care au marcat alte 3 eseuri și au stabilit scorul final la 38-20.

La încheierea partidei, antrenorul Cristian Săuan a declarat pentru u-cluj.ro: „Am avut de toate în aceasta etapă dar cea mai plăcută surpriză a fost atitudinea jucătorilor. Mă interesează acum aspectele pozitive, pentru că au fost chiar multe, și voi lăsa la o parte scorul având în vedere situația jucătorilor disponibili pe posturi care coroborată cu un număr insuficient de jucători pe care îl avem la dispoziție a fost factorul decisiv în această privință. Sperăm tare mult să rezolvăm cât mai repede aceste lipsuri și să nu ne mai regăsim în astfel de situații. Eu personal sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut azi la băieții care au fost în teren și desigur e păcat de ultimele minute dar nu cred că se putea evita ceea ce s-a petrecut la final. Astăzi atitudinea a făcut diferența și dacă credem în continuare putem atinge rezultate la care doar visăm. O spun si o voi repeta mereu: suntem capabili să compensam lipsurile tehnice cu dăruirea și atitudinea dar niciodată lipsa jucătorilor pe posturi sau numărul insuficient de sportivi în lot. Asta niciodată. Totuși în acest meci, cele mai importante au fost momentele de satisfacție pe care le-am trăit. Avem nevoie de ele pentru că sunt hrană vitală pentru starea noastră de bine în campionat. Trebuie să sperăm în continuare.”

În etapa următoare, ”U” Elbi va juca duminică 12 mai, tot în capitală, de această dată cu Rapid București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *