February 29, 2024

Startupurile la inceput de drum sau firmele mici care nu reusesc sa incaseze la timp facturi deja emise catre parteneri terti au nevoie de lichiditate, de un capital cat mai stabil. Pentru ca facturile nu pot fi anulate odata ce sunt emise singura solutie pentru eliminarea unei astfel de probleme economice o reprezinta factoringul, adica cedarea, vanzarea facturilor catre banci sau alti furnizori de servicii de factoring. 

Ce inseamna asta pentru firma cu probleme? Are banii pe care si-i doreste pentru diverse proiecte imediat, nu mai asteapta sa isi primeasca plati. Contravaloarea facturii se recupereaza imediat dupa ce aceasta a intrat in procesul de factoring, banca sau firma care ofera servicii de factoring va avea grija de lucrul acesta. Cu alte cuvinte avem acces la finantari garantate prin serviciul de factoring. Daca e vorba de banca, aceasta obtine si un profit din discountulcu care se cumpara creante, la fel si firmele care au astfel de servicii. 
Castigat este si clientul care nu mai merge la risc cu incasarea facturilor. In factoring intra de la administrarea afacerilor, la colectarea de creante sau preluarea riscului de neplata. Creantele achizitionate sunt certe si exigibile, lichide, facturile care se pot folosi in acest proces complex sunt cele de bunuri si de prestari servicii. Produsele si serviciile pentru care exista facturi sunt deja furnizate, finantarea poate sa aiba loc oricand pe perioada de scadenta. Firma care poate oferi servicii profesioniste de factoring primeste facturile si documentele de livrare pentru bunuri si servicii, apare finantarea din partea firmei pentru o parte din valoarea facturilor, conform unui contract clar. 
Cand vine scadenta debitorii efectueaza platile catre factorii implicati. Factorul, firma respectiva cu servicii de factoring va transfera diferenta dintre sumele incasate si sumele cu care s-a facut finantarea. Tot mai multe firme mici  sau cu probleme serioase legate de capital apeleaza la aceasta solutie pentru ca: un factoring de calitate permite finantarea flexibilia, colectarea si administrarea creantelor se fac in cel mai bun mod posibil, riscul de neplata al facturilor e acoperit aproape in totalitate, in permanenta exista consultanta si asistenta.
Si daca am amintit de factoring, trebuie sa stim ca esunt mai multe tipuri, cu recurs, fara recurs, de export cu recurs si fara recurs, de import, revers factoring. Cele mai importante, pe care le vom intalni mai des sunt factoringul fara regres si cel cu regres, factoring la scadenta. Pe scurt, varianta cu regres sau cu recurs presupune suportarea riscului de insolventa sau de refuza plata creante de catre „aderent”. Firma care ofera serviciile de factoring gestioneaza facturi, finanteaza creantele acceptate, dar are dreptul de regres impotriva aderentilor, daca debitorii nu achita la scadenta creante.
La factoringul fara regres firma care isi asuma finantarea dobandeste creantele transferate cu riscul de neplata sau cu riscul insolvabilitatii debitorului cedat. Daca se refuza plata creantelor, factorul, firma care ofera finantarea nu se poate indrepta impotriva aderentilor, deci riscul e mai mare. Factoringul la scandeta impune plata creantelor cesionate doar la scadenta lor si nu mai devreme in niciun caz.
Daca ti se pare interesanta aceasta varianta si iti este utila in situatia financiara in care te afli poti intra la omnicredit si obtine o finantare rapida, online, pentru afacerea ta. Omnicredit.ro este prima platforma fintech de micro finantarea romaneasca produse de factoring pentru persoane juridice. Dupa ce se aproba cererea facuta in maxim 8 ore ai banii in contul bancar, un raspuns in privinta cererilor depuse se primeste in maxim o ora. Sumele standard acceptate pot atinge si 25.000 de lei. In momentul in care vei intra la omnicredit si obtine o finantare rapida vei avea acces la factoring cu regres si fara, la plata facturilor pe loc. Cu instrumentul online de verificare suma primita in cont dupa incarcarea facturii poti vedea simplu ce sume vei putea obtine rapid, online, pana la 100% din valoarea facturii se poate primi. 
Varfurile de plati in firma nu vor mai fi o problema cu OmniCredit, deblocarea lichiditatilor se face pe loc, lei sau valuta, nu conteaza, firma cu servicii excelente de factoring este alaturi de tine cand ai mai mare nevoie. Fara garantii materiale, fara indatorari fara rost pe termen lung, iata de ce e bine sa apelezi la factoringul de la OmniCredit. La OmniCredit ai si asistent virtual si call center disponibil mereu, dar si oameni cu experienta pentru servicii de calitate de fiecare data. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *