February 29, 2024

În mijlocul magnificei Veneții, în timp ce orașul este prins în vraja celebrului Carnevale di Venezia, se înscrie o prezență cu totul specială: Teatrul Național Aureliu Manea din Turda. În cadrul evenimentului, care a început pe 27 ianuarie și care omagiază călătoriile lui Marco Polo și lumea commediei dell’arte, spectacolul Hellequin se numără printre producțiile invitate la această ediție remarcabilă.

Cu un manager pasionat și dedicat, Cătălin Grigoraș, Teatrul Național Aureliu Manea din Turda marchează un moment deosebit prin participarea sa la Carnavale di Venezia. Cătălin Grigoraș subliniază cu mândrie eforturile întregii echipe de actori în anul precedent și apreciază susținerea și entuziasmul comunității pentru teatrul local. Cu fiecare spectacol, teatrul aduce în prim-plan nu doar arta, ci și spiritul și energia unei comunități unite în jurul valorilor culturale:  “Este o mare bucurie să fii prezent, dar o și mai mare mândrie să joci în cel mai renumit carnaval din lume. Prezența la Carnavale di Venezia a Teatrului Național Aureliu Manea din Turda vine și încununează efortul depus în 2023 de această echipă minunată de actori și în același timp produce entuziasm la nivelul întregii comunități și nu numai. Vă mulțumim, dragi spectatori, că ne sunteți alături la fiecare spectacol pe care îl jucăm.”

Spectacolul Hellequin – Povestea Poveștilor, cea mai recentă producție a Teatrului Național Aureliu Manea din Turda, își găsește locul de desfășurare pe celebra Piazza San Marco din Veneția. Această piesă aduce în scenă o întâlnire fascinantă între culturi, combinând elemente ale culturii populare românești cu tradiția commediei dell’arte italiene. Într-un spectacol ce îmbracă măști și cântece, două lumi se întâlnesc și se contopesc, transcendând barierele lingvistice pentru a oferi publicului o experiență teatrală autentică și captivantă.

Regizat de Michele Modesto Casarin, Hellequin devine o manifestare a puterii teatrului de a uni, de a conecta oamenii prin emoție și înțelegere. Poveștile populare aduc în prim-plan unirea și comunitatea, învățând că teatrul este un limbaj universal ce depășește orice obstacol și aduce împreună inimi și minți.

Reprezentațiile din Veneția vor avea loc între 09 și 11 februarie, cuprinzând șase spectacole în total, patru în Piața Campo Santo Stefano și două în Piața San Marco. Într-o tradiție ce atrage an de an zeci de mii de turiști și iubitori ai artei și măștilor, Veneția se transformă într-un decor fermecător al teatrului și al bucuriei de a fi împreună în comunitate.

Turneul Teatrului Național Aureliu Manea din Turda la Carnavale di Venezia este posibil cu sprijinul Institutului Cultural Român din Veneția, reprezentând o punte culturală între România și una dintre cele mai captivante scene artistice ale lumii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *