February 29, 2024

Spitalul de Urgenţă pentru Copii va fi dotat cu echipamente pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale, acestea urmând să fie obținute prin fonduri europene.

„Consiliul Judeţean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind achiziţionarea a nu mai puţin de 106 echipamente destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. Cu o valoare totală estimată de 617.830 de lei, dotările prevăzute în această primă licitaţie vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, câştigat şi implementat de forul administrativ judeţean”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, unitatea spitalicească aflată în subordinea forului administrativ judeţean va beneficia de 50 de sisteme de decontaminare/tratare a aerului din încăperi, patru sisteme cu abur şi
dezinfectant pentru decontaminare şi dezinfecţie rapidă de nivel înalt a suprafeţelor greu accesibile, în prezenţa umană, un echipament de evidenţiere a încărcăturii microbiologice pe suprafeţe, un echipament de evidenţiere a încărcăturii microbiologice în aer şi 50 de cărucioare multifuncţionale, recomandate pentru sistemul de mopuri şi lavete preimpregnate automat.

„Continuăm să investim în dotarea şi modernizarea Spitalului nostru de Copii, astfel încât specialiştii instituţiei sanitare să poată oferi cele mai bune servicii medicale, în condiţii de deplină siguranţă. Ne dorim ca prin intermediul celor 119 dotări vizate de acest proiect european să contribuim la protejarea vieţii şi a sănătăţii micilor pacienţi, precum şi a întregului personal”, a declarat preşedintele CJ
Cluj, Alin Tişe.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 12 martie 2024, ora 15:00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *