February 22, 2024

USR Cluj și-a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute candidatul pentru Primăria Turda. Ciprian Rigman este profesor de istorie și își propune să valorifice lecțiile istoriei potențialul local. Liderul USR Turda se angajează să transforme Turda într-un oraș modern, care pune nevoile cetățenilor săi, pe primul plan.

„Turda are nevoie de o viziune pentru viitor. O viziune care valorifică trecutul în forme moderne și atractive. O viziune care pune cetățeanul în centru și construiește în jurul acestuia un ecosistem de servicii de calitate și infrastructură funcțională. O viziune care servește oamenii și respectă mediul înconjurător”, a declarat Ciprian Rigman.

USR Cluj și candidatul său, Ciprian Rigman, președintele USR Turda, au stabilit o strategie pe trei piloni pentru a transforma Turda într-un model de succes regional. Această strategie se concentrează pe trei domenii principale: dezvoltare urbană, cu focus pe infrastructură, educație și sănătate și implicarea cetățenilor.

“Avem nevoie de spațiu public organizat strategic pentru a găzdui în condiții optime activități economice, culturale, educaționale, turistice și de recreere, cu zone verzi, spații de mobilitate și parcare accesibile, suficiente și realizate calitativ, care valorifică deplin cadrul natural (Arieșul, Salina, Cheile Turzii) și obiectivele istorice (Castrul Roman, bisericile Turzii).

Avem nevoie de o viziune integrată de dezvoltare a orașului pe termen lung, elaborată cu participarea tuturor actorilor locali și implementată participativ, care ghidează deciziile urbanistice și proiectele de infrastructură, pentru a maximiza dezvoltarea economică și turistică a orașului. ​

Propun turdenilor un oraș în care fiecare cetățean este pus în centrul deciziilor.

În viziunea mea, Turda va fi un loc unde fiecare stradă, fiecare parc, fiecare școală va spune o poveste, povestea noastră, a tuturor. Fiecare copil are acces la educație de calitate, fiecare pacient primește îngrijirea medicală de care are nevoie. Un oraș în care afacerile locale înfloresc, unde turismul este o realitate economică.

Nu mă voi mulțumi cu mai puțin decât cu o primărie în care fiecare voce este auzită, și fiecare idee este valorizată. Vreau să aducem împreună oamenii – tineri și vârstnici, profesori și antreprenori, muncitori și artiști – pentru a co-crea orașul nostru˝, a completat Ciprian Rigman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *