May 21, 2024

Primarul Emil Boc a primit, miercuri, în vizită un grupă de studenți din Zwolle, Olanda, aflați la Cluj-Napoca prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. „A fost o plăcere să-i primesc în Sala de Sticlă a primăriei și să avem o discuție deschisă despre Uniunea Europeană, valorile democratice și cele europene, drepturi și libertăți.

Le-am transmis tinerilor că trebuie să lupte zilnic pentru libertatea și pacea din Uniunea Europeană de care se bucură în prezent și să fie conștienți că lucrurile nu au fost mereu așa. De asemenea, le-am transmis că libertatea de mișcare și de a studia unde vor, programul Eramsus+, sunt lucruri pe care acum câteva generații le puteam doar visa”, a anunțat primarul Emil Boc.

Cei 15 studenți și doi profesori au fost interesați să afle informații legate de modul în care a reușit Clujul să se dezvolte prin fonduri europene. De asemenea, studenții au încercat să afle detalii privind proiectele locale, relația de colaborare dintre municipalitate și universitățile clujene, precum și despre modul în care tinerii se implică în viața comunității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *