June 20, 2024

Peste 330 de elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Colegiul Tehnic Turda și Colegiul Agricol Turda participă, până în 14 iunie 2024, la atelierele practice de ciocolată artizanală de la Cofetăria Friandise, la atelierele de organizare petreceri de la Ballon Mania și Boom Party cu Magda Bodea, la atelierele de make-up cu make-up artistul Gabriela Popescu. De asemenea, chef Cezar Munteanu, ambasadorul României „No Waste” din 2020, pe lângă workshop-uri interactive privind risipa alimentară, va găti împreună cu elevii masa festivă Garden Party de la Centrul Multifuncțional Turda, punând în practică conceptul de „zero waste” și reducerea risipei alimentare.

Atelierele fac parte din proiectul „EDUPASS – Pașaportul pentru Carieră” inițiat de Fundația Părinți din România prin care sute de copii din comunități defavorizate sunt ajutați să-și descopere și să-și valorifice potențialul pentru un viitor mai bun.

Educația este cheia pentru deschiderea porților unui viitor mai bun. Prin proiectul EDUPASS, ne dorim să oferim acestor tineri șansa de a-și descoperi pasiunile și de a se dezvolta într-un mediu care îi sprijină și îi încurajează. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în această inițiativă și care cred în potențialul acestor copii minunați, iar mulțumiri speciale merg către doamna director prof. Daniela Bulgarov, partenerul instituțional, Primăria Municipiului Turda, domnul primar Cristian Matei și doamnei viceprimar prof. Daniela Pîrlea, doamnei profesoare Monica Bia de la Școala Gimnazială Turda și Camelia Mic de la Centrul Multifuncțional Turda, pentru suportul și implicarea de care au dat dovadă”, spune Cristina Grigore, reprezentantul Fundației Părinți din România.

În prima parte a proiectului, 55 de elevi de la Școala Profesională Poiana Turda au avut ocazia să participe la diferite ateliere, apoi a venit rândul elevilor din alte două școli să învețe despre diferite posibilități de carieră, prin intermediul atelierelor. Astfel, săptămâna trecută, 160 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Horea, Cloșca și Crișan” Turda au participat la un atelier interactiv de inițiere în arta fotografică, realizat de Ștefan Bartiş și la un atelier de ciocolată realizat împreună cu cofetăria Friandise, coordonat de Veronica Szokoly. De asemenea, 23 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” au participat la atelierul practic de inițiere în arta fotografică, realizat de Ștefan Bartiş. „Atelierele de fotografie susținute la Turda au ca obiectiv principal orientarea copiilor în carieră, prin stimularea creativității și dezvoltarea lor personală. În cadrul lor ei își dezvoltă atenția la detalii, răbdarea și gândirea critică. Copiii au colaborat unul cu altul, au făcut schimb de idei și și-au oferit feedback constructiv. Astfel de inițiative sunt binevenite, deoarece pregătesc copiii pentru viitoarea lor carieră profesională”, spune Ștefan Bartiș, trainer și fotograf.

Totodată, Veronica Szokoly, pastry chef Cofetăria Friandise, vorbește despre entuziasmul și implicarea elevilor: „Atelierele de ciocolată pe care le facem au intenția de a aduce mai aproape de copii procesul prin care se obține ciocolata naturală, adevărată. Dorim să îi învățăm pe copii să facă diferența dintre o ciocolată cu unt de cacao și o ciocolată care are în compoziție grăsime vegetală. Ne încântă reacțiile lor când descoperă că, plecând de la un tip de ciocolată și adăugând alune de pădure, merișoare sau stafide, întâlnesc gusturi și texturi diferite”

Proiectul „EDUPASS – Pașaportul pentru Carieră” este finanţat prin Fondul „EduCare Bosch” al Fundației Bosch România, implementat de Fundaţia Comunitară Cluj.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *