June 20, 2024

┬áElevii gherleni sunt mari amatori de sport, conducerile unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt acord├ónd o importan╚Ť─â mare educa╚Ťiei fizice a copiilor. Chiar dac─â condi╚Ťiile practic─ârii diferitelor discipline sportive din ora╚Öul de pe Some╚Ö nu sunt la nivelul Clujului, de exemplu, rezultatele ob╚Ťinute de reprezentan╚Ťii ╚Öcolilor la diferite competi╚Ťii sunt notabile. C├ónd afirm─âm aceast─â constatare avem ├«n vedere ╚Öi performan╚Ťele realizate de elevii gherleni la Crosul Inimilor Mari desf─â╚Öurat─â ├«n weekendul trecut la Cluj-Napoca. O echip─â de voluntari din clasele I B, I C, I D, V A ╚Öi VI B a reprezentat Liceul Teoretic ÔÇ×Ana Ip─âtescuÔÇŁ la aceast─â ├«ntrecere organizat─â pentru a sus╚Ťine construirea primului Centru de ├Ängrijiri Paliative Pediatrice.

Crosul de mare succes a avut loc ├«n Parcul Central Simion B─ârnu╚Ťiu din Cluj-Napoca. Din cei aproximativ 1000 de participan╚Ťi, micii sportivi ghereni s-au clasat ├«n top 15 ├«n cursa de 800 m ÔÇô elevi ╚Öi ├«n top 25 la cursa de 5 km ÔÇô cadre didactice. Rezultate excelente, dac─â avem ├«n vedere num─ârul mare al concuren╚Ťilor ╚Öi nivelul de preg─âtire al acestora, copiii ╚Öi cadrele didactice din Gherla lupt├ónd cu mare ambi╚Ťie pentru ├«nt├óietate, pentru care merit─â sincere felicit─âri. Sunt sportivi cu inima larg─â fa╚Ť─â de o cauz─â nobil─â, cum a fost ╚Öi scopul crosului din parcul mare al Clujului, unde ├«n anii 60-70 ├«n fiecare toamn─â a fost o tradi╚Ťie organizarea unor ├«ntreceri asem─ân─âtoare.

Salut─âm ini╚Ťiativa organizatorilor clujeni de a invita concuren╚Ťi ╚Öi din provincie, unde, s-a dovedit asta ╚Öi la competi╚Ťia de la sf├ór╚Öitul s─âpt─âm├ónii trecute, sunt multe talente. La Gherla periodic au loc astfel de ├«ntreceri atletice ├«n parcul mare, iar mai nou municipiul este cunoscut ╚Öi prin succesele ob╚Ťinute de alerg─âtorul Vicen╚Ťiu Hossu la diferite concursuri na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *