April 21, 2024

Serviciul de telemedicin─â ALOPEDI a fost apelat de aproape 3.700 de p─ârin╚Ťi ├«n primele trei luni ale acestui an, informeaz─â reprezentan╚Ťii Consiliului Jude╚Ťean Cluj. Datele s-au ob╚Ťinut ├«n urma unei analize f─âcute de forul administrativ clujean ├«mpreun─â cu reprezentan╚Ťii Spitalului Clinic de Urgen╚Ť─â pentru Copii, care gestioneaz─â serviciul de call- center ALOPEDI ÔÇô 0364917, pe parcursul activit─â╚Ťii derulate ├«n trimestrul ├«nt├ói al acestui an.

Pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Cluj, Alin Ti╚Öe, consider─â c─â num─ârul crescut al apelurilor dovedesc ├«ncrederea pe care p─ârin╚Ťii o au ├«n acest serviciu: ÔÇ×Num─ârul crescut de apeluri din primele trei luni ale acestui an reprezint─â o dovad─â ├«n plus a ├«ncrederii pe care o au p─ârin╚Ťii ├«n recomand─ârile ╚Öi sfaturile medicale prompte ale speciali╚Ötilor ce deservesc serviciul de sfat pediatric telefonic ALOPEDI ÔÇô 0364917. Este extrem de important s─â reamintim p─ârin╚Ťilor c─â serviciul de call center pentru urgen╚Ťe pediatrice este disponibil 24 de ore din 24, ╚Öapte zile din ╚Öapte.ÔÇŁ

├Än analiza f─âcut─â, s-a constatat c─â la serviciul de call-center ALOPEDI ÔÇô 0364917, majoritatea apelurilor, mai exact 76% dintre acestea, s-au finalizat cu recomand─âri ce au permis ├«ngrijirea copiilor la domiciliu, iar p─ârin╚Ťilor li s-au explicat care sunt semnele la apari╚Ťia c─ârora trebuie s─â se adreseze medicului, transmit aceia╚Öi reprezentan╚Ťi De asemenea, pentru 7,7% dintre copii a fost necesar consultul medical imediat la medicul de familie ori centrele de permanen╚Ť─â sau serviciile de urgen╚Ť─â. ├Än luna ianuarie 2024, au fost ├«nregistrate peste 1.500 de apeluri, din care 300 de solicit─âri au fost pentru ├«ngrijirea copiilor cu probleme respiratorii, num─ârul acestora reduc├óndu-se treptat ├«n urm─âtoarele dou─â luni. Totodat─â, ╚Öi apelurile pentru erup╚Ťii cutanate ale copiilor au fost ├«n num─âr mare, respectiv 522 ├«n ianuarie, 303 ├«n februarie ╚Öi 181 ├«n martie.

Tia Sîrca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *