June 16, 2024

Tabăra de sporturi montane pentru elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca ajunge, în acest weekend, la cea de-a șaptea ediție și va reuni peste 50 de participanți: elevi, cadre didactice, voluntari și organizatori, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj, într-un comunicat de presă.

Organizată, ca de fiecare dată, la Moara de Pădure, în comuna Băișoara, tabăra este cadrul perfect pentru ca elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca să-și cultive dragostea de munte, încrederea în sine dar și în ceilalți, transmit aceiași reprezentanți.

Cu ajutorul organizatorilor și al voluntarilor, tinerii vor practica cățăratul la panou artificial, parcurgerea tirolienei și a traseelor din parcul de aventură și vor învăța să acorde primul ajutor. În jurul focului de tabără, participanții vor fi antrenați să învețe cântecele de tabără. În acest an, evenimentul se bucură de un interes deosebit fapt pentru care sunt programate două ediții: tabăra de primăvară și de toamnă. Tabăra de primăvară este organizată de ACS Kory Francisc, Organizația de caritate Eco Phoenix, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj din subordinea Consiliului Județean Cluj, voluntari de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul U.B.B. – Departamentul Kinetoterapie, precum și de elevi de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *