July 23, 2024

Este unul dintre premiile care interesează, este expresia culturii de specialitate dar și a celei generale. Gusturile diferă de la o persoană la alta. Unii se regăsesc într-o poveste, alții într-o acțiune cu final mai mult sau mai puțin fericit, se preferă drama și thrillerul psihologic, se preferă filmul de idei, în general poveștile cursive, coerente, dialogurile. În discuție intră multe, foarte multe variabile.

Astfel privite lucrurile,  deocamdată, în atenția publicului au intrat Frate de-o vară (Olanda; 4.41), Omul de argilă (Franța, 4.22), Fetele tot fete (India, 4.10), Hipnoza (Norvegia, 3.97), Bătrânul burlac (Iran, 3.95), Punct de trecere (Brazilia, 3.87), Day Tripper (China, 3.84), Daniel Auerbach (Israel, 3.80), Cadru Permanent (Franța, 3.31)

Frate de-o vară se distanțează step by step. Nu exclud, reiau această idee, surprizele care pot apărea și în ultima zi de votare.

Mai strânsă este situația între locurile 5/Hipnoza și 9/Daniel Auerbach. Nu știu dacă mai pot apărea modificări, dintre peliculele din clasament, doar Bătrânul burlac, Cadru permanent, Omul de argilă și Fetele tot fete mai fiind programate (joi 20 iunie) sau Hipnoza (vineri 21 iunie). Pot apărea modificări…

Barometrul general este la fel de interesant: O viață remarcabilă (Marea Britanie, 4.86), Nasty (România, 4.83), Gustul dulce al succesului (Franța, 4.83), Așteptându-l pe Dali (Franța, 4.81), Voy! Voy! Voy! (Egipt, 4.73), Păzitorii formulei (Serbia, 4.72), Bastardul (Danemarca, 4.70), Tovarășu: Facerea, Gloria și Desfacerea (România, 4.69), Casa dragonului (Statele Unite, 4.69), Dogman (Franța, 4.68). Doar Bastardul mai poate fi văzut, vineri 21 iunie, ar putea urca până spre locul 3. Să așteptăm…

Expozițiile…

Muzeul de Artă trebuie vizitat în aceste zile. Pe lângă ampla 44 Women marca Doina Levintza, ne-am înrâlnit joi la orele prânzului, un festin spiritual în sensul adevărat al cuvântului.

Pe rol sunt și alte expoziții de văzut: Căutând sinceritate, fotograf Vlad Braga (portrete în ”cea mai bună formă a lor”, rezultate ale multor ore de conversații vulnerabile în care fotograf și fotografia ”își prezintă emoțiile momentului” * Oamenii orașului, instalații deAnca Boeriu (figura umană legată de tematica cuplului, echilibru între mesaj și…tehnică) * Alveolata 2.7. A, instalații Vlad Țenu (instalații Minimal Complexity pe teme de genul geneza formei și a spațiului0 * Eather Forecast Dystopia, artist Ioana Nicoară, tehnici mixte, de la acuarelă la animație 2D și 3D, sunet pentru o posibilă poveste în căutarea unei lumi ideale * The Reflection of Power, instalație Mihai Grecu, un spectacol  dar și un dezastru ce amenință orașul.

Demostene Șofron

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *