June 25, 2024

Real Madrid şi-a asigurat, sâmbătă, al 36-lea său titlu de campioană a Spaniei la fotbal după înfrângerea marii sale rivale FC Barcelona la Girona (2-4) în derby-ul catalan din etapa a 34-a a La Liga, informează AFP.

„Campeones, campeones, ole, ole, ole”!, au cântat suporterii madrileni pe străzile din capitala Spaniei. Real Madrid, care a încheiat pe locul secund în sezonul trecut, la zece puncte diferenţă de Barca, şi-a recuperat tronul în La Liga pentru a treia oară în ultimele cinci sezoane.

Real Madrid, care a trecut la rândul său, pe propriul teren, cu 3-0 de Cadiz, şi-a trecut în cont a 27-a victorie faţă de o singură înfrângere cu patru etape înainte de final, având 13 puncte avans faţă de Girona, ocupanta locului secund, şi este matematic campioană.

Madrilenii s-au impus prin golurile înscrise de Brahim Diaz (min.51), Jude Bellingham (min.68) şi Joselu (min.90).

La rândul ei, Barcelona, ocupanta locului 3, cu 73 pct, a marcat prin Christensen (min.3) şi Lewandowski (min.45+1 din penalty), în timp golurile lui Girona au fost înscrise de Dovbyk (min.4), Portu (min.65, 75) şi Gutierrez (min.67).

Rezultate din etapa a 34-a:
Vineri

Getafe – Athletic Bilbao 0-2

Sâmbătă
Real Sociedad – Las Palmas 2-0
Real Madrid – Cadiz 3-0
Girona – FC Barcelona 4-2
Mallorca – Atletico Madrid 0-1

Duminică
Osasuna – Betis Sevilla
Celta Vigo – Villarreal
Valencia – Alaves
Rayo Vallecano – Almeria
Seville FC – Granada

Lider în clasament este Real Madrid cu 87 pct, urmată de Girona 74 pct, FC Barcelona 73 pct, Atletico Madrid 67 pct etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *