May 23, 2024

Universitatea Cluj şi Dinamo Bucureşti au terminat la egalitate, 3-3 (1-1), sâmbătă seara, pe Cluj Arena, într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, penultima a sezonului.

Dinamo, care a condus cu 2-1 şi 3-2, a scăpat printre degete o nouă victorie, care i-ar fi crescut şansele de salvare de la retrogradare.

”U” a deschis scorul rapid, prin ex-dinamovistul Daniel Popa (5), lansat de Ante Roguljic. Dinamo a egalat spre finalul primei reprize, prin Andrei Ahmed Bani (37), cu un şut din marginea careului. Imediat după pauză, Dinamo a preluat conducerea, prin reuşita bulgarului Gheorghi Milanov (48), cu un şut la colţul scurt. Portarul sloven Adnan Golubovic, care a avut mai multe intervenţii providenţiale, a gafat nepermis la o centrare şi Dorinel Oancea (61) a egalat. Croatul Domagoj Pavicic (87) a adus-o din nou pe Dinamo în avantaj, la centrarea lui Bani, însă pentru scurt timp, deoarece Ovidiu Bic (90+1) a închis tabela, reluând mingea respinsă de Costin Amzăr, după o lovitură de cap a aceluiaşi Bic.

Sabău: ”Poate ar fi trebuit să fiu mai diferit, să fiu mai dur”

„Realitatea e cea care se vede. Am schimbat și sistemul la cest joc, am jucat un 4-3-1-2. Am vrut să alergăm adversarul, să nu ne retragem, să jucăm sus. Au fost câteva acțiuni frumoase. Am avut acea teamă, foarte crispați. Nu mai avem dinamică, rapiditate în gândire, să meargă mingea repede. Greșim simplu, e presiunea. Asta ne este meseria. Ar fi trebuit să arătăm mult mai bine. Jucăm cu Voluntari, sperăm la un joc mai bun.

Avem 11-12 jucători cărora le-au expirat contractele. Dacă nu li s-au înnoit, înseamnă că nu au convins. Au fost discuții înainte de acest joc, vedem ce se va întâmpla când se va termina. Vedem cu conducerea ce va fi cel mai bine pentru club.

Marius Șumudică, e un subiect care pe mine personal nu mă afectează. S-a discutat. Am și eu sursa mea. Am înțeles că s-a discutat venirea. Nu trebuie să fiu surprins că se poate întâmpla așa ceva. Încercăm să terminăm campionatul acesta bine.

Trebuie făcută o analiză. Nu e ușor să construiești o echipă competitivă. Alții spun că asta e nivelul, alții că am fi putut mai mult. Și eu cred că am fi putut mai mult. Și eu cred că poate ar fi trebuit să fiu mai diferit, să fiu mai dur. Noi mergem să câștigăm la Voluntari”, a spus antrenorul Univeristății, Ioan Ovidiu Sabău, la finalul partidei.

Echipele de start:

U Cluj: Gorcea – Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu – Silaghi, Bic, Nistor – Roguljic, Anselmo, D. Popa. Au mai jucat: V.Gheorghe, Simion, Pănoiu, Doukoure și Roger

Dinamo: Golubovic – Patriche, Velkovski, Homawoo – De Moura, Milanov, Gnahore, Pavicic, Politic – Bani, Gregorio. Au mai jucat: Costin, Iglesias, Neagu și Amzăr.

Dinamo rămâne cu o singură victorie în play-out, iar în ultima etapă va primi vizita echipei UTA.

U Cluj a câştigat doar un meci din ultimele şapte jucate în campionat (trei egaluri, trei eşecuri), și va juca în ultima etape în deplasare cu FC Voluntari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *