July 23, 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește în perioada 19-21 iunie 2024 în campusul universității Conferința Central and South Eastern Europe (CASEE) cu tema „The Role of the Life Sciences Universities in the Green Transition of Central and Eastern Europe”,  în parteneriat cu Academia Română.

Potrivit reprezentanților USAMV, conferință anuală revine în găzduirea universității clujene după 12 ani. Astfel, la Cluj vor fi prezenți participanți din zece țări, iar tematica va oferi cercetătorilor, inclusiv doctoranzilor, oportunitatea de a sprijini schimbul de idei și cunoștințe și de a stimula o abordare interdisciplinară.

Coordonatorul conferinței, președintele Senatului USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Dan C. Vodnar și-a exprimat bucuria că evenimentul va facilita schimbul de idei și inovații din domeniul științelor vieții: „CASEE 2024 reprezintă un forum dinamic pentru schimbul de experiențe științifice, idei inovatoare și concepte în domeniul științele vieții. Îmi exprim bucuria că avem drept partener Academia Română și mai subliniez importanța temelor abordate, legate de tranziția verde a Europei Centrale și de Est. Vor fi promovate schimburile de idei și inovații în domeniile agriculturii, horticulturii, biotehnologiei, științei alimentelor, medicinei veterinare și silviculturii.”

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *