February 28, 2024

Manchester City s-a calificat fără emoții în optimile Champions League și continuă cursa de apărare a trofeului. În optimi, o va întâlni pe FC Copenhaga, însă cifrele reușite de britanici până acum spun multe despre ADN-ul echipei lui Pep Guardiola.

Formația britanică este recunoscută pentru jocul ofensiv pe care îl practică, iar acest lucru este evidențiat și în acest sezon. City este echipa cu cel mai bun atac din competiție și a marcat nu mai puțin de 18 goluri în cele 6 partide pe care le-a disputat. Pe locul doi în acest top se află Atletico Madrid (17 goluri), urmată de Arsenal și Real Madrid, fiecare cu câte 16 goluri marcate.

Pep Guardiola pune mare accent pe jocul de posesie, iar City este de departe echipa care stă cel mai bine la acest capitol în actualul sezon de Champions League. Posesia pe care City a avut-o în faza grupelor a fost de 69.2%, la mare distanță de următoarea clasată, PSG, care are o posesie de 62.5%. FC Barcelona a avut o posesie de 60.7%, Real Madrid de 58.5%, iar Bayern München de 57.3%. O surpriză este Real Sociedad, care ocupă locul 6 în acest top, cu 56.8%.

Manchester City a dominat acest sezon și când vine vorba despre acuratețea paselor. 93.8% este procentajul celor de la City, care stau mai bine decât Real Madrid (92.8%) și PSG (90%).

Pe Manchester City o așteaptă un duel ușor cu FC Copenhaga

City va avea o misiune aparent facilă și în optimile de finală din Champions League în cursa pentru apărarea trofeului. Adversară îi va fi FC Copenhaga, o echipă care nu pare că poate avea pretenții prea mari în fața deținătoarei trofeului Champions League. Diferența de valoare dintre cele două echipe este evidentă, iar City își face cu siguranță planuri pentru fazele următoare.

Drept dovadă, pentru meciul din deplasare de pe 13 februarie, City are doar cota 1.31 să câștige – cea mai mică pe care o echipă din optimile Champions League o are la victorie. Cotele mici sunt ceva obișnuit pentru o echipă de talia lui City, ai cărei fani preferă mai degrabă să se orienteze pentru un live bet în momentul în care echipa lor preferată este condusă. S-a întâmplat și anul acesta în grupe (chiar pe propriul teren, când Leipzig conducea la pauză cu 2-0), însă City a revenit fără probleme și s-a impus cu 3-2.

https://www.youtube.com/watch?v=BSyPdX4savc

Alte statistici interesante din acest sezon de Champions League

Austriecii de la Salzburg pun mare accent pe pressing, iar acest lucru este evidențiat și de faptul că au reușit să recupereze cele mai multe mingi în acest sezon de Champions League: 276 la număr. Galatasaray ocupă locul doi (269 baloane recuperate), iar Union Berlin este pe trei (264 baloane recuperate).

Real Sociedad este echipa care a avut cele mai multe meciuri fără gol primit în faza grupelor: 4 la număr. Borussia Dortmund, Arsenal Londra și Inter Milano au câte trei meciuri fără gol încasat, adică în jumătate dintre ele.

Erling Haaland este jucătorul care a tras cele mai multe șuturi pe poartă în acest sezon. Norvegianul a trimis 16 șuturi, iar de 5 ori a reușit să marcheze, fiind golgheterul competiției, alături de Hojlund, Morata și Griezmann. Cei mai buni pasatori din acest sezon sunt Galeno și Saka, fiecare cu câte patru assist-uri.

https://www.youtube.com/watch?v=N0DBByXSx7c

Mats Hummels de la Borussia Dortmund este jucătorul care a recuperat cele mai multe baloane în acest sezon: 57. Nicolas Otamendi de la Benfica îl urmează, cu 50 de recuperări, iar pe trei se află Diogo Leite de la Union Berlin, cu 49. Portarii care au reușit cele mai multe parade sunt Anthony Racioppi (Young Boys Berna) și Omri Glazer (Steaua Roșie Belgrad), fiecare cu câte 31.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Sursa foto: wallpapers.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *