June 15, 2024

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a participat miercuri, 5 iunie a.c., împreună cu vicepreședinții Marius Mînzat și Vákár István, la inaugurarea extinderii Terminalului de Plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

            La eveniment au participat și Prim-Ministrul României – dl. Marcel Ciolacu, Președintele Senatului – dl. Nicolae Ciucă, Ministrul Transporturilor – dl. Sorin Grindeanu, Ministrul Finanțelor – dl. Marcel Boloș, Vicepreședintele Camerei Deputaților – dl. Lucian Bode, Secretarul General al Guvernului – dl. Mircea Abrudean, dl. europarlamentar Daniel Buda, primarul municipiului Cluj-Napoca – dl. Emil Boc precum și numeroase alte personalități ale administrației centrale și locale.

„Este un moment de mare satisfacție și bucurie pentru că reușim să oferim Clujului, dar și întregii țări, un astfel de terminal. În urma angajamentului care are în vedere creșterea permanentă și dezvoltarea acestei porți aeriene, avem acum în față un aeroport care a ajuns, plecând din plutonul aerogărilor din România, la primul loc între cele regionale, după Otopeni atât în ceea ce privește transportul de pasageri cât și cel de mărfuri. Am susținut toate obiectivele de dezvoltare derulate de-a lungul anilor, doar contribuția directă a Consiliului Județean la proiectele de la aeroport ridicându-se, începând cu anul 2008, la peste 400 de milioane de lei, la care se adaugă alți aproximativ 30 de milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare”, a declarat  Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Investiția a vizat extinderea Terminalului Plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne. De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor a fost extinsă cu aproape 9.000 de mp. 

Proiectul „Extindere Terminal Pasageri Plecări pe latura de Nordîn valoare totală de 365.708.900 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.619.000 lei, contribuie la extinderea capacităților de procesare și îmbunătățirea confortului și satisfacției pasagerilor care folosesc serviciile Aeroportul clujean. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *