July 23, 2024

Na┼úionala de fotbal a Rom├óniei a debutat cu o victorie de senza╚Ťie la Campionatul European de fotbal ÔÇô EURO 2024, g─âzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, ├«n Grupa E.

Nicolae Stanciu a trimis o torpil─â la vinclu, ├«n minutul 29, arunc├ónd ├«n aer stadionul lui Bayern Munchen! ├Än minutul 52, R─âzvan Marin l-a ├«nvins pentru a doua oar─â pe Lunin, portarul lui Real Madrid, cu un ╚Öut extraordinar de la distan╚Ť─â, pentru ca ziua perfect─â a tricolorilor s─â fie ├«ncununat─â de golul num─ârul trei reu╚Öit de Dr─âgu╚Ö, dup─â doar alte patru minute.

A fost, ├«n cele din urm─â, un meci tactic perfect al na╚Ťionalei noastre care n-a dat nicio ╚Öans─â experimenta╚Ťilor juc─âtori ai Ucrainei, ╚Öi un start perfect la Europeanul din Germania, la care mul╚Ťi dintre noi nu sperau!

Forma╚Ťiile de start:

ROM├éNIA:┬áNi╚Ť─â ÔÇô Ra╚Ťiu, Burc─â, Dr─âgu╚Öin, Bancu ÔÇô R. Marin, M. Marin, Stanciu ÔÇô Man, Dr─âgu╚Ö, Coman
Rezerve:┬áMoldovan, T├órnovanu, Mogo╚Ö. Racovi╚Ťan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cic├óld─âu, ╚śut, Olaru, I. Hagi, Mih─âil─â, Pu╚Öca╚Ö, Alibec, B├«rligea

UCRAINA: Lunin ÔÇô Konoplya, Zabarnyi, Matvienko, Zinchenko ÔÇô Shaparenko, Stepanenko, Sudakov ÔÇô Tsygankov, Dovbyk, Mudryk
Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko

30.000 de rom├óni sunt prezen╚Ťi ├«n tribunele Allianz Arena pentru a-I sus╚Ťine pe tricolori. Imnul ÔÇŁDe╚Öteapt─â-te rom├óneÔÇŁ a r─âsunat impresionant din piepturile zecilor de mii de suporteri ai na╚Ťionalei Rom├óniei. Anun╚Ťat titular, Mih─âil─â nu va juca cu Ucraina fiind r─âcit, juc─âtorul Parmei a fost ├«nlocuit de Florinel Coman.

├Änceput de meci extrem de disputat. Min.7: Burc─â respinge excelent ╚Öutul lui Tsygankov din marginea careului de 16 m. Lunin re╚Ťine cu siguran╚Ť─â ╚Öutul puternic trimis de Coman de la 25 de metri, ├«n min.8. Ucraina preseaz─â ├«n jum─âtatea noastr─â, dar ne ap─âr─âm exact ╚Öi nu oferim spa╚Ťii spre poarta lui Ni╚Ť─â. Min.20: 74-26 situa╚Ťia posesiei mingii ├«n favoarea Ucrainei. Burc─â respinge in extremis ├«n corner centrarea lui Konoplya, ├«n min.22. Dovbyk trimite peste transversal─â, ├«n min.22. Lunin re╚Ťine centrarea lui Ra╚Ťiu de pe partea dreapt─â, min.24. Min.28: primul nostru corner r─âm├óne f─âr─â rezultat. GOOOOOOOOOOL Rom├ónia!!! NICOLAE STANCIU trimite o torpil─â de la 22 de metri ├«n vinclul por╚Ťii lui Lunin, ├«n min.29! Portarul lui Real Madrid a trimis gre╚Öit din propriul careu, mingea a fost interceptat─â de Man, care i-a a╚Öezat-o ideal lui Stanciu! O bijuterie de gol marc─â ├«nregistrat─â a c─âpitanului na╚Ťionalei Rom├óniei! 1-0! Dr─âgu╚Öin la un pas de autogol ├«n min.36, la centrarea lui Mudryk! Man ╚Öuteaz─â violent la o palm─â de bara por╚Ťii ucrainene, ├«n min.39! Stanciu execut─â un corner direct pe poart─â, ├«n min.40, ╚Öi mingea love╚Öte transversala! Ar fi fost un gol de poveste! Burc─â se ap─âr─â excelent ├«n fa╚Ťa lui Dovbyk, ├«n min.43! Se joac─â ├«ntr-un ritm extraordinar de ambele p─âr╚Ťi! Dou─â minute suplimentare pentru prima repriz─â! Pauz─â pe Allianz Arena! Na╚Ťionala Rom├óniei este ├«n avantaj pe tabel─â dup─â o presta╚Ťie superb─â at├ót ├«n faza de ap─ârare, acolo unde cuplul Burc─â-Dr─âgu╚Öin face un meci perfect, dar ╚Öi pe contraatac ╚Öi ├«n faza de atac! Oricum, o surpriz─â teribil─â jocul bun al na╚Ťionalei ├«n prima parte a meciului! De partea cealalt─â, Ucraina a avut posesia mingii, 67 la sut─â, dar n-a expediat niciun ╚Öut pe poarta lui Ni╚Ť─â!

Nicio modificare ├«n cele dou─â echipe la reluarea partidei. Coman ╚Öuteaz─â pe col╚Ťul lung, ├«n min.46, dar mingea trece pe l├óng─â poart─â. Sudakov trimite puternic peste transversal─â de la distan╚Ť─â, ├«n min.50. GOOOOOOOOOOOL Rom├ónia! R─éZVAN MARIN ╚Öuteaz─â fenomenal de la 20 de metri, ├«n min.53, f─âr─â speran╚Ťe pentru Lunin! 2-0! Ra╚Ťiu ╚Öuteaz─â pe col╚Ťul scurt, dar Lunin respinge excelent ├«n corner, ├«n min.55! GOOOOOOOOOOOL Rom├ónia! DENIS DR─éGU╚ś trimite ├«n plas─â din c├ó╚Ťiva metri, ├«n min.57, dup─â o p─âtrundere ╚Öi o pas─â minunat─â a lui Man! 3-0!!!!! Dubl─â schimbare f─âcut─â de Iord─ânescu, ├«n min.62: Hagi ╚Öi Mih─âil─â ├«ntr─â ├«n joc, ├«nlocuindu-I pe Coman ╚Öi Man! Trei modific─âri ╚Öi ├«n tab─âra ucrainean─â! Stanciu trimite ├«n plasa lateral─â din lovitur─â liber─â, ├«n min.69. Un suporter rom├ón a p─âtruns ├«n teren iar jocul este ├«ntrerupt pentru c├óteva momente! Rus ╚Öi Pu╚Öca╚Ö sunt arunca╚Ťi ├«n lupt─â, ├«n min.75, au trecut pe banc─â Marius Marin ╚Öi Dr─âgu╚Ö! ├Änc─â un sfert de or─â din acest meci fabulos f─âcut de na╚Ťionala Rom├óniei! Primul ╚Öut pe poarta lui Ni╚Ť─â vine abia ├«n min.77, ├«ns─â portarul nostru re╚Ťine cu siguran╚Ť─â mingea trimis─â de Sudakov din marginea careului. Ni╚Ť─â re╚Ťine excelent ├«n min.80 la o deviere a lui Burc─â spre poarta noastr─â. Imnul Rom├óniei este intonat din nou de cei 30.000 de rom├óni din tribune. Momente emo╚Ťionante pe Allianz Arena! Iese c─âpitanul Stanciu, ├«n min.86, intr─â Racovi╚Ťan. ├Änc─â patru minute din acest meci! Final de meci, s─ârb─âtoarea tricolor─â poate ├«ncepe pe teren, dar ╚Öi ├«n tribune!

Urm─âtorul meci al na╚Ťionalei noastre va fi contra Belgiei, pe 22 iunie!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *