July 20, 2024

Ne mai despart doar câteva zile și elevii intră în binemeritata vacanță de vară. Amatorii muzicii clasice din cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior” au parte de un sfârșit de an școlar aglomerat, formațiile unității de învățământ de mare tradiție onorând manifestări artistice organizate la Cluj-Napoca. Astfel, Corul „Armonia” (al claselor de liceu) a participat, cu entuziasmul deja binecunoscut, la evenimentul muzical „Cântările Cerului”, aflat la cea de-a doua ediție.

La Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, peste 1500 de copii și tineri și- au unit vocile în cadrul unei manifestări unice în România, inițiată de organizația creștină AGAPE. Majoritatea cântărilor religioase și a pricesnelor interpretate fac parte din repertoriul Asociației „Oastea Domnului”, cele mai multe texte ale cântărilor fiind scrise de poetul Traian Dorz. Peste 4000 de persoane au fost prezente în sală iar în mediul online au fost numărate 140.000 de vizualizări ale acestui eveniment care, în acest an, a avut și un scop caritabil: colectarea de fonduri pentru construcția Spitalului de copii „Sf. Hristofor”. Pentru elevii liceului gherlean prezența la acest regal muzical a reprezentat un moment feeric, încărcat de emoție și spiritualitate. Felicitări Corului Armonia, felicitări doamnei profesoare coordonatoare Cornelia Florea. Pentru membrii corului nu de mult înființat este o mare onoare aceste invitații la cele mai prestigioase concerte organizate la Cluj-Napoca, evoluția elevilor gherleni fiind apreciată de organizatori, care au în vedere și în viitor această formație ambițioasă, cu un repertoriu bogat și variat.

Vine vacanța, dar pentru elevii Liceului ”Petru Maior” continuă activitățile extrașcolare, membrii Echipei de robotică „ABSO Tech” și a corului au parte de o perioadă activă, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, cei mai talentați tineri în domeniul roboticii participând și la un concurs ce a avut loc în SUA.

Szekely Csaba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *