April 21, 2024

Municipiul Turda își va mări în acest an flota de autobuze electrice printr-o investiție realizată din fonduri guvernamentale. Acest lucru va permite extinderea transportului public în mai multe zone din oraș.

Societatea Transport Urban Public (TUP) Turda a marcat patru ani de activitate, în decembrie 2023 intrând în circulație primele 20 de autobuze electrice, cu  transformarea Turzii într-un exemplu de transport urban durabil și eficient. Turda a fost recunoscută drept primul oraș din România cu transport public exclusiv electric. Îăn acest an, potrivit primarului Cristian Matei, flota de autobuze electrice se va mări cu încă 25 de astfel de mșini de transport în comun nepoluante.

„Comparativ cu sistemul de transport vechi şi ineficient, care era poluant şi gălăgios, confortul şi multitudinea de beneficii oferite de autobuzele electrice sunt incomparabile. Deşi cele 20 de autobuze electrice au fost achiziţionate în urmă cu 4 ani, cu ajutorul fondurilor europene atrase la Turda de administraţia locală, acestea s-au păstrat în stare impecabilă de funcţionare.

Cetăţenii au parte în fiecare zi de călătorii rapide, confortabile şi prietenoase cu mediul înconjurător.

În anul 2019, Turda devenea primul oraș din România cu transport public exclusiv electric, iar în acest an vor fi aduse încă 25 de autobuze electrice care vor fi achiziționate cu fonduri guvernamentale. Acest lucru va permite extinderea mai multor rute de transport public, oferind un sprijin real comunităţii noastre”, a transmis primarul Cristian Matei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *