July 20, 2024

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a plecat, marţi, în Austria, într-un cantonament în localitatea Ampflwang im Hausruckwald până pe 6 iulie, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

În cantonament se va alătura şi atacantul Mamadou Thiam, revenit la „U” în această vară. Valentin Gheorghe nu a făcut deplasarea în Austria şi va părăsi clubul clujean în 1 iulie, dată la care contractul va fi reziliat de comun acord.

Matei Moraru (18 ani), care a semnat un nou contract cu FC Universitatea Cluj, până în 2027, va rămâne în ţară pentru susţinerea examenului de Bacalaureat. Internaţionalul de juniori a evoluat sub formă de împrumut în liga secundă la CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, în sezonul recent încheiat, marcând 5 goluri în 16 partide.

În schimb, în lot va fi Mario Sfaiţ (19 ani), care a semnat un contract cu Universitatea Cluj. Tânărul jucător care poate evolua ca extremă dreapta a fost golgheterul formaţiei Viitorul Mihai Georgescu în sezonul 2023/2024 şi al treilea cel mai bun marcator din campionatul ligii a 4-a cu 24 de reuşite.

Lotul care a făcut deplasarea în Austria îi cuprinde pe următorii jucători:
portari: Andrei Gorcea, Edvinas Gertmonas, Patrik Kis;

fundaşi: Dorinel Oancea, Radu Boboc, Lucas Masoero, Iulian Cristea, Thalisson Kelven, Bogdan Mitrea, Alex Chipciu;

mijlocaşi: Antonio Suciu, Robert Silaghi, Mario Şfaiţ, Ovidiu Popescu, Ovidiu Bic, Gabriel Simion, Vadim Raţă, Dorin Codrea, Ştefan Opriş, Dan Nistor;

atacanţi: Adel Bettaieb, Emanuel Baciu.

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău va disputa patru meciuri de verificare, pe 28 iunie cu SV Reid (locul 2 în liga secundă din Austria), pe 30 iulie cu un adversar ce urmează să fie stabilit, pe 4 iulie cu DVTK (locul 7 în prima ligă din Ungaria) şi pe 5 iulie cu Slovan Liberec (locul 7 în prima ligă din Cehia).

Sabău vrea U Cluj în play-off 

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, a declarat, marți, la plecarea echipei în cantonamentul din Austria, că obiectivul pentru sezonul următor este calificarea în play-off-ul SuperLigii.

”Am avut o saptămână bună de antrenamente la Cluj în care ne-am axat mai mult pe partea fizică. Vom continua în Austria, vom completa pregătirea cu meciurile amicale. Încet-încet ne adunăm cam toți, averm și lotul complet în proporție de 80-90 la sută, urmează să mai vină niște jucători, vreo trei sau patru. Sunt mulțumit de lot, dar trebuie să avem mai multă răbdare, să aducem jucători care să crească nivelul echipei, care să aibă calitate, să facă diferența. Nu vrem să ne grăbim, sper să găsim acei jucători de care avem nevoie. Pretențiile au crescut, e dorește altceva. Anul acesta am fost la un pas de a ne îndeplini cele trei obiective, le-am ratat! E adevărat că ne-am maturizat ca și echipă, am crescut și noi pretențiile și așteptările prin evoluțiile noastre, iar anul acesta vrem să atacăm play-off-ul”, a spus antrenorul lui U Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *