April 25, 2024

U Cluj a reușit să obțină un punct important din confruntarea cu Sepsi, de duminică. Meciul de la Sfîntu Gheorghe s-a încheiat nedecis, scor 0-0, dar clujenii se puteau întoarce victorioși acasă, însă Daniel Popa a ratat o ocazie uriață de gol în prelungirile partidei, după un contraatac în urma căruia a scăpat singur cu portarul gazdelor. A și fost, de altfel, singura oportunitate de gol a alb-negrilor de-a lungul întregii partide. Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău păstrează încă șanse în lupta pentru ocuparea unui loc de play-off la finalul sezonului regulat.

Echipele de start:

Sepsi: Moldovan – Oroian, Ciobotariu, Kecskes, Dumitrescu – Ninaj – Păun, Matei, Rodriguez, Ștefănescu – Safranko
Rezerve: Gedo, Tănasă, Ștefan, Kallaku, Oteliță, Aganovic, Rondon, Varga, Debeljuh, Varga

U Cluj: Gorcea – Chipciu, Masoero, Thalisson, Roger – Silaghi, Simion, Bic – Nistor, Popa, Anselmo
Rezerve: Iliev, Mitrea, Pițian, Oancea, Grobry, Fossati, Rus, Pănoiu, V, Gheorghe, Roguljic, M. Ilie

Început echilibrat de meci la Sfîntu Gheorghe, nicio ocazie de poartă în primul sfert de oră. Ambele echipe sunt extrem de prudente, miza meciului fiind una uriașă: menținerea cu șanse pentru un loc în play-off-ul SuperLigii. Primul șut spre poartă al meciului vine abia în min.25, dar șutul lui Ștefănescu este reținut fără probleme de Gorcea. Cosmin Matei șutează și el de la distanță, în min.30, dar mingea trece departe de poarta Universității. Reluare spre poartă a lui Anselmo, în min.37, dar Moldovan n-a avut nicio emoție în a reține balonul. Simion trimite lamentabil peste poartă de la mare distanță, în min.42. Pauză la Sfîntu Gheorghe, după o primă repriză extrem de slabă făcută de cele două formații.

Ioan Ovidiu Sabău face, la pauză, prima modificare în formația sa: Vali Gheorghe în locul lui Anselmo. Ocazie uriașă de gol ratată de Sepsi, în minutul 50, Gorcea a salvat la reluarea lui Varga din colțul careului mic! Dublă schimbare la U Cluj, în min.61: au intrat Marco Rus și Doukoure, au ieșit Silaghi și Bic. Luft de zile mari al lui Matei, în min.66, din poziție ideală de gol. Intră și Mitrea în locul lui Thalisson, în min.68. Gorcea respinge spectaculos, în min.79, la reluarea cu capul a lui Debeljuh. Min.81: iese Simion, de la Universitatea, intră Fossati. Verificare VAR pentru un posibil penalty la intervenția lui Nistor asupra lui Ștefănescu, în min.83. Nu a fost 11m, jocul continuă. Ratare incredibilă pentru Popa, în min.90+2! Scăpat perpendicular pe poartă, singur cu portarul, atacantul clujean nu -l poate învinge pe goalkeeper-ul gazdelor! Final de meci!

În urma acestui rezultat, U Cluj urcă pe locul 9 în clasament, cu 35 de puncte, la două puncte de Hermannstadt, ocupanta locului 6. Etapa următoare, una intermediară, clujenii vor juca pe Cluj Arena contra campioanei Farul Constanța. Meciul va avea loc miercuri, 28 februarie, de la ora. 18.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *