April 25, 2024

 

 

Lucrările la Parcul Zorilor sunt finalizate, urmând ca la 1 martie să fie deschis publicului. „Acum se lucrează la ultimele detalii. Vă așteptăm la plimbare și la mișcare!”, a transmis duminică primarul Emil Boc.

 

Proiectul Parcului Observator, care se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare, a presupus amenajări peisagere, plantarea a 188 arbori și 244 arbuști pe lângă cei existenți, împrejmuire cu gard viu, precum și instalarea unui sistem de irigație. Au fost amenajate alei din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului. De asemenea, este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.

Proiectul mai cuprinde: zonă cu fântâni pavimentale; loc de joacă cu dotări moderne pentru copii; zonă de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah; zonă de fitness; zone de promenadă și piste pentru biciclet; sistem de iluminat cu LED controlat prin telegestiune; grup sanitar cu funcție de autocurățare și cișmele; parcare pentru biciclete, bănci, sistem de supraveghere cu camere video.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *