June 16, 2024

Galeria Casa Matei găzduiește joi, 30 mai 2024, începând cu ora 19.00, ultimul vernisaj al celei de-a XII-a ediții a competiției de proiecte expoziționale individuale “EXPO MARATON 2024”. Acest proiect cultural deosebit este realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Consiliului Local. Evenimentul va prezenta lucrările a doi tineri artiști, Révész Alexandru și Elena Arcire, oferind publicului oportunitatea de a vota proiectul preferat.

Révész Alexandru – Plagued by fantasies

Proiectul Plagued by Fantasies, conceput de Révész Alexandru, explorează ideea fanteziei ca simptom care invadează viața artistului. Expoziția impune un cadru fantezist asupra privitorului, creând o lume imaginară din care acesta nu mai poate ieși metaforic niciodată. La ieșirea din spațiul expozițional, vizitatorul pătrunde doar în restul lumii orchestrate de acest cadru fantezist, rămânând captiv în această experiență artistică.

Elena Arcire – A body without a name

Proiectul expozițional A Body without a Name, realizat de Elena Arcire, se bazează pe experiența identității non-binare și încearcă să răspundă unor întrebări fundamentale despre identitate și auto-percepție. Expoziția abordează teme precum traducerea sentimentului de a nu te recunoaște în oglindă, căutarea sinelui în absența unei expresii fizice corespunzătoare și construirea propriei definiții a sinelui în lipsa unui limbaj adecvat.

Festivitatea de premiere

Cele două expoziții marchează finalul competiției Expo Maraton 2024. Câștigătorii vor fi anunțați și premiați vineri, 31 mai 2024, la ora 18.00, în Sala Mare a Casei Matei, în cadrul Festivității de premiere.

Până atunci, Galeria Casa Matei vă invită să participați la evenimentele serii de 30 mai 2024 și să contribuiți prin votul dumneavoastră la desemnarea câștigătorului marelui premiu.

Mara A. MUNTEAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *