June 15, 2024

Un copil de numai șapte ani din Cluj-Napoca a obținut locul II la Consursul Internațional de Matematică Mentală (International Mental Mathematics Championship). Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 24 mai 2024 la Barcelona, iar România a fost reprezentată de peste 100 de copii. Din Cluj-Napoca, singurul participant la competiția de la Barcelona a fost Martin Stoica Șofron, elev în clasa I-a a Colegiului Național Emil Racoviță.

Martin Stoica Șofron este și elevul școlii de profil Smarty Kids din Cluj-Napoca, unde este pregătit de profesoara Andreea Coste. La competiția din Spania au luat parte 240 de copii din 14 țări iar în urma probelor parcurse tânărul clujean s-a clasat pe locul II.

Martin Stoica Șofron participă la concursuri internaționale din 2023.

Matematica mentală este o deprindere prin care fără ajutorul unui calculator, creion sau o bucată de hârtie, aritmetica mentală este procesul prin care realizăm calcule matematice în minte. Este necesar să folosim metode mentale precum vizualizarea, memorizarea și recunoașterea schemelor logice pentru a rezolva probleme matematice.

Aritmetica mentală reprezintă o modalitate, demonstrată științific, de a dezvolta abilitățile academice și gândirea creativă a unui copil într-un mod echilibrat, permițându-le să-și atingă întregul potențial intelectual. Este mai mult decât a învăța cum să calculezi rapid.

Aritmetica mentală este o tehnică de calcul japoneză prin care copiii își dezvoltă memoria, concentrarea și gândirea logica prin calcule cu ajutorul abacului. O metodologie recunoscută prin care copiii își dezvoltă memoria, concentrarea și gândirea logică prin calcule – inițial cu un abac.

Cu timpul, viteza de calcul devine din ce în ce mai mare și copilul începe să înmulțească, să împartă, să adune și să scadă în minte, fără ajutorul abacului (numărătoare). O metodologie care ajută copilul să învețe să gestioneze banii, să facă cunoștință cu sistemul bancar și cu principiile economice de bază. Activitatea dezvoltă memoria, atenția și gândirea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *